Vieläkö muistatte ala-asteen discojen parhaat tanssibiisit? Tänään on uudenvuoden aatto, jota täällä päin juhlistetaan ala-astebileissä. Juhliin siis pukeudutaan omalta ala-asteelta tuttuihin kuteisiin ja jammaillaan kuin oltaisiin matkustettu aikakoneella takaisin aikaan, jolloin tanskalainen musiikki tunnettiin lähinnä mahtavana eurodancena. Hakeakseni sopivaa juhlatunnelmaa käytin työpäiväni kokoamalla 50 kappaleen mixtapen, jossa esiintyy kappaleita, jotka tekivät minulle vuodet 1995-2001. (Jotkut kappaleet saattavat olla varhaisemmaltakin ajalta, mutta soivat kuitenkin ala-asteen discoissa em. vuosina.)
Kaikista kuluneimmat/ hirveimmät Aquat, Spice Girlsit, Movetronit, Emiliat, Eiffel 65:t, Lou Begat, Nylon Beatit, Kelly Familyt sun muut jätin unholaan, ja sen sijaan pyrin kasaamaan mixtapen, jonka musiikki kuulostaa oikeasti hyvältä. Vaikka suuri osa näistä taitaakin olla yhden hitin ihmeitä, en voinut olla ujuttamatta mukaan muutamia ajan klassikoita, jotka elivät vähän pidemmän elämän. Luonnollisesti aikakaudella nauttimani Radioheadit, Björkit, Oasikset, Suedet, Pulpit ja Blurit jäivät myös pois, koska bileiden lähtökohtana taisi olla se 90-luvun pimeämpi puoli.
Tässä siis TOP 50 ysäribailuhitit (oli muuten lähellä ettei tullut top 100, sillä kappaleita oli alunperin aikamoinen kasa):
Ace of Base: All That She Wants
Alice Deejay: Better Off Alone
Basement Jaxx: Red Alert
Bellini: Samba de Janeiro
Bentley Rhythym Ace - Bentley's Gonna Sort You Out
Blackstreet feat. Dr. Dre: No Diggity
Blue Boy: Remember Me
Bran Van 3000: Drinkin in LA
The Cardigans: Lovefool
The Chemical Brothers: Hey Girl Hey Boy
Chumbawamba: Tubthumbing
Edwyn Collins: A Girl Like You
The Connells: '74-'75
Cornershop: Brimful of Asha
Darude: Sandstorm
Deep Blue Something: Breakfast at Tiffay's
Eagle Eye Cherry: Save Tonight
Faithless: Insomnia
Fatboy Slim: Right here, right now
Goo Goo Dolls: Iris
Andreas Johnson: Glorious
Leila K: Electric
Jennifer Lopez: Waiting for tonight
Luniz: I Got Five on it
Madison Avenue: Don't Call Me Baby
Robert Miles: Children
Modjo: Lady (Hear Me Tonight)
Moloko: Sing it Back
Alanis Morissette: Ironic
Mr. Oizo: Flat Beat
New Radicals: Get What You Give
No Doubt: Don't Speak
OMC: How Bizarre
Phats & Small: Turn Around
RUN DMC vs. Jason Nevins - It's Like That
Sash!: Ecuador
Scooter: I'm Raving
Seal: Kiss from a Rose
Semisonic: Closing Time
Sixpence None the Richer: Kiss Me
Solid Base: U Never Know
Spin Doctors: Two Princes
Stardust: Music Sounds Better with You
Take That: Back for Good
Tal Backman: She's So High
Wamdue Project: King of my Castle
White Town: Your Woman
(Ehdoton lempibiisi vuosien takaa. Tätä en ihan voi sanoa 90-luvun parhaaksi biisiksi, mutta ainakin parhaimmistoa se edustaa.)
Wildchild: Renegade Master
Zombie Nation: Kernkraft 400
Lataa paketti täältä.
Nyt kun on takavuodet kahlattu läpi oikein kunnolla, on aika keskittyä nykyhetkeen. Vuoden 2008 parhaat on melkein listattu, mutta pientä hienosäätöä on vielä tekemättä, joten palataan asiaan ensi vuonna. Happy new year 2009!
keskiviikko 31. joulukuuta 2008
maanantai 29. joulukuuta 2008
Kohokohdat 2008
Toivottavasti kaikilla meni joulu hienosti. Venezuela oli melkoisen isolla kohtuudella kiehtovin maa, jossa oon vieraillut. Matka meni hienosti, jos kohtuuttoman dramaattista lähtöä ei lasketa. Myöhästyin lentokenttäbussista, koska iPodini poisti kaikki musiikit sisuksistaan puoli tuntia ennen lähtöä, ja yritin hoitaa tilannetta kuntoon liian pitkään. Miltei sata euroa taksimatkasta pulitettuani ehdin kuitenkin koneeseen, vaikka musiikit jäivätkin Suomeen. Matkan luonne muuttui kerta heitolla, enkä ehtinyt viimeistellä parhaiden julkaisujen listaani, joten aloitetaan arki toisenlaisella listalla.
Vuosi 2008 on tuntunut monin tavoin parhaalta vuodelta sekä musiikin saralla että muutenkin. Viime vuoden lopulla sanoin aivan samoja asioita, mutta jokin tästä vuodesta teki vielä ikimuistoisemman. Tässä seitsemän kuluneen vuoden musiikkia sivuavaa asiaa, jotka vaikuttivat elämääni eniten. Te lukijat olette vähän ujostelleet kommenteissa, joten olisi kiva kuulla, millaisia kohokohtia muilla on tänä vuonna ollut. En siis pane pahakseni, jos joku uskaltautuu kirjoittamaan rivin tai muutaman kommenttiosioon!
1. Radioheadin keikka Roskildessa
Kolmas kerta toden sanoo. Jos kaksi aiemmin nähtyä keikkaa olivat johtaneet minut harhauskoon siitä, että Radiohead olisi huono live-bändi, tämä keikka miltei käänsi minut uskoon. Radiohead on toki ollut 1/3 elämästäni ehdoton lempibändini, mutta viime vuosina olen fanittanut vähemmän, ja odottelin keikkaa jalat maassa. Maanpinta jäi kauas alas kuitenkin nopeaa brittien astuttua lavalle.
Muistan miettineeni useaan otteeseen hiljaa itsekseni, ettei mikään maallinen asia voi olla näin kaunista, täydellistä, virheetöntä. Välispiikkien puuttuminen sopi tunnelmaan, ja kun joku joskus jotain vähäsanaisesti tokaisi, sekin sopi kokonaisuuteen. Settilista oli heti alusta alkaen täydellistä tykitystä. Ennen keikkaa kertasimme ystäväni Pablon kanssa molempien tärkeimmät toivekappaleet, ja kuinka ollakaan, keikan aluksi kuulimme kaikki listaamamme.
Yleisö kunnoitti hiljaa bändiä, ja kaikki ympärilläni lavaa tapittaneet henkilöt tuntuivat olevan samanlaisessa transsissa kuin minäkin. Keikan päättänyt piiiitkään kestänyt Karma Police -laulatus jäi tämän vuoden kaikkein siisteimmäksi jutuksi. Festarikansa lauloikin kappaletta yhteislauluna bändin poistuttua lavalta vielä pitkään, jopa leirintään siirtymisen jälkeenkin.
2. MySpace Suomi
Olin tänäkin vuonna jättämässä Provinssia tylysti väliin, vaikka alkuvuodesta varmistettu Foo Fighters sijoittuikin kärkeen "pakko nähdä livenä" -listallani. Vasta Justice sai harkitsemaan todella lipun ostoa, mutta muun tarjonnan ollessa edelleen heikohkoa lipun hintaan ja omaan varattomuuteeni nähden, jäi piletti ostamatta ennen kuin ne loppuivat. MySpace Suomi kuitenkin pelasti kesäni, ja muutti merkitsevästi elämääni muutenkin. Sivusto mainosti osallistuvansa Live in Nordics -tapahtumasarjaan, ja pestaisi kolmelle suomalaiselle festarille bloggareita raportoimaan tunnelmia.
Aiemmin harrastelin tämän samaisen blogin pitoa vain omaksi ilokseni - ilman että kukaan oikeastaan edes tiesi tämän olemassa olosta. Heitin linkin kuitenkin festivaalibloggaajahakemukseni loppuun, ja myöhemmin minulle paljastettiin, että olin juurikin siitä syystä valittu ensimmäisenä pestiin. Tämä taas innoitti aktiivisempaan bloggaamiseen ja siihen, että pistin linkkejä jonnekin esillekin.
MySpace Suomi toimi Provinssirockissa hienosti sekä meidän bloggaajien että normaalin festivaaliyleisön näkökulmasta. Leirinnässä tarjottiin ilmaista aamiaista nopeimmille, järjestettiin akustisia keikkoja, jaettiin kultalevyt, vaihdettiin t-paitoja ja kangaskasseja täysiin roskapusseihin, soitettiin levareita ja ylläpidettiin hyvää henkeä.
Provinssirockin jälkeenkin MySpace Suomi on viikoittain järjestänyt hienoja kilpailuita, joissa on ollut palkintona keikkalippuja, levyjä yms. Viikon artistit ja ilmaiset levyjen ennakkokuuntelut ovat noudattaneet hyvää linjaa, ja joukkoon on mahtunut sekä kaupallisempia että itsenäisempiä hienoja bändejä ja artisteja. Provinssirockin lisäksi MSS sponssasi minut kilpailujen kautta Propagandhin ja Raised Fistin keikoille sekä Mambo Nordicon Tampereen pysähdykselle. Myös parin viikon takainen XXXChangen keikka Redrumissa olisi hoitunut tätä kautta, mutta sattuneesta syystä jouduin värväämään ystävän tilalleni. I love MySpace.
3. Justice
Edelliseen liittyen MySpace Suomi järjesti minulle, bloggaaja-toverilleni Antille sekä muutamalle satunnaiselle tytölle mahdollisuuden tavata Justice. Tytöt pääsivät mukaan siten, että esiintymispäivän aamuna MySpacen leirissä kyseltiin, mitä bändiä kukin odotti eniten. Ensimmäiset Justicen vastanneet pääsivät mukaan. Liekö lyhyt varoitusaika ollut syynä tyttöjen hiljaisuuteen itse tapaamistilanteessa... Ainakin jälkeenpäin ajatellen allekirjoittanut höpötti koko parituntisen tapaamisen ajan kaikkea niin päätöntä, että olisi hyvä, kun joku olisi välillä keskeyttänyt. Antti ja MySpacen edustaja Simo onneksi esittivät väliin hyviä kommentteja ja kysymyksiä, joten kiitokset heille.
Bändi oli hauska ja mukava sekä puhui parempaa englantia kuin YouTuben perusteella ennakkoon odotin. Reippaat kaksi tuntia vierähtivät kuin siivillä ilman yhtään epämukavaa hetkeä. Muistelen yhteistä juttutuokiotamme päivittäin. Etenkin Xavier de Rosnay jätti minuun lähtemättömän vaikutuksen.
Illan keikkahan tuntui tämän jälkeen seitsemänneltä taivaalta. Se oli parasta, mitä olen Suomessa festivaaleilla nähnyt, ikinä. Ainakin jos jätetään laskuista pois eräs bändi, josta puhun seuraavassa.
4. The Mars Volta
Mahtava neljäs studioalbumi The Bedlam in Goliath vuosi Internettiin heti vuoden alkajaisiksi ja julkaistiin virallisesti tammikuun lopussa. Kesällä markkinoille saatiin myös ainutlaatuisen hieno vinyyliversio teemalevystä. Bändi poikkesti helmikuussa myös Skandinaviassa, ja olin Tukholmassa tarkastamassa 2008 vuoden live-kunnon. Se oli edelleen mahtava. Fanit kuvailivat keikkaa ainutlaatuisen hulluksi, vaikka myöhemmin kävikin ilmi, että samankaltainen symbaalien heittely ja hämähäkkimiesmäinen verhoissa kiipeily jatkui Ruotsin jälkeen myös muualla Euroopassa. En kuitenkaan ole kuullut, että vokalisti Cedric heittäytyisi usein rosvoksi yleisössä. Settilista oli parempi kuin olin uskaltanut edes toivoa, ja rakkauteni näitä progeherroja kohtaan syveni vain entisestään. Kirkkaasti vuoden kuunnelluin yhtye.
5. Klaxons Tallinnassa
Kolme tuntuu olevan tämän vuoden onnenluku, sillä Klaxonskin todisti kykynsä vasta kolmannella näkemälläni keikalla. Yllättävintä ja hienointa keikassa oli kuitenkin se, että katselin sitä Tallinnassa. Tallinnassa?! Jotenkin huvittavaa, että bändi esiintyi siellä, sillä oletukseni oli, ettei Viroon koskaan eksy mitään kovinkaan siistejä bändejä. Edelleenkin ihmettelen sitä, ettei bändi tullut samantien lahden toiselle puolelle, sillä Tallinnan keikkapaikka oli pienempi kuin vaikkapa Tavastia, eikä lippujenkaan hinta pahimmasta päästä ollut (25/35 e).
Uudet biisit kuulostivat kivoilta, vanhat kappaleet rullasivat totuttuun tapaan ja tunnelma oli katossa alusta loppuun. Viime vuonna Roskilden nu rave -pitissä oli kaoottinen ja jopa hengenvaarallinen tunnelma, vuosi sitten Dublinissa menoa ei juurikaan ollut, ja onneksi nyt Tallinnassa meininki oli juuri sopivasti siltä väliltä.
Illan kruunasi koko yhtyeeseen törmääminen myöhemmin vanhan kaupungin yössä. Britit olivat äärimmäisen mukavia, arvostivat Suomesta paikalle saapuneita faneja, ja lupasivatkin tulla täälläkin keikan heittämään heti seuraavassa mahdollisessa tilanteessa. Ei ole siis ainakaan bändin vastahakoisuudesta kyse keikan puute, joten toivottavasti joku suomalainen keikkajärjestäjä on valppaana, kun Klaxons ottaa keikkatarjouksia vastaan tulevalle keväälle! Kakkosalbumihan tupsahtaa huhujen mukaan ulos jo alkuvuodesta.
6. Fullsteam Agency
Vuodesta 2003 Fullsteam Family on parantanut elämänlaatuani aina kasvavissa määrin. Aluksi Fullsteam Records vaikutti päivieni kulkuun levyillä, mutta nykyään hurraan enemmänkin Fullsteam Agencyn Suomeen tuomia esiintyjiä. Kolmatta kertaa järjestetty Pitkä kuuma kesä -tapahtumasarja oli tänäkin vuonna laadukas, vaikka en matkustelun ja töiden takia päässytkään läheskään kaikille kiinnostaville keikoille. Myös syksyllä Suomessa kävi monia hienoja artisteja ja bändejä.
Vuodelta 2008 lähtee Fullsteamille kiitokset mm. seuraavien bändien keikoista: Interpol, Sigur Rós, Converge, Mogwai, The National, Ozric Tentacles, Roísín Murphy, Bonnie 'Prince' Billy, José González, Cut Copy, Anti-Flag, Common, Tiger Army, Flogging Molly, Why?, Kings of Convenience, Joan as Police Woman, DJ Krush, Venetian Snares, Cunninlynguists, Juiceboxxx, Atmosphere, Saul Williams, Dälek, Propagandhi, Comeback Kid, Cult of Luna, Veto, Heavy Trash, Opeth, Client, Strike Anywhere, Einstürzende Neubauten, Boris, Municipal Waste, Raised Fist, Kaizers, Orchestra, Blonde Redhead, Spiritualized, Agnostic Front, The Haunted, Streetlight Manifesto, Reel Big Fish, Terror, HEALTH, Boys Noize, Buck 65, Low, The Sounds, Millencolin, Lagwagon, Billy Talent, Aiden, No Use for a Name, Yacht, Sparks, Xiu Xiu, Liars, Black Dice, No Age, Die! Die! Die!, DJ Mehdi, Wolf Parade, Handsome Furs, Atlas Sound, Fuck Buttons, Thee Silver Mt. Zion, Apse, Path of No Return, Mad Caddies, Mad Sin, Mondo Cane (w/ Mike Patton) ja lista jatkuu...
Ensi vuodelle on luvattu jo mm. Antony and the Johnsonsia, Sebastién Telliériä, Division of Laura Lee:ta, The Notwistia, Protest the Heroa sekä lisää Ladytronia ja Anti-Flagia. Uusia levyjä pamahtaa mm. Callistolta, Damn Seagullsilta ja Rubikilta.
7. Dubstepin rantautuminen Tampereelle
Vaikka dubstep tuntuukin vielä Tampereella olevan aika lapsen kengissä, saatiin tänä vuonna kotikaupunkiinikin vierailulle muutamat kovat ulkomaiset genren edustajat. Digital Mystikz heitti keikkaa Klubilla kahdessa eri osassa, ku ensin tammikuussa vierailulla kävi Mala, ja myöhemmin manSEDANsessa Coki. Edustusta löytyi myös keväällä Yo-talolta, kesällä Grillin'-festivaaleilta, ja nyt menneenä viikonloppuna järjestettiin Suburban Basher -iltamat Klubilla. Klubi onkin osoittautunut hyväksi esiintymisareenaksi kehoa läpäiseville bassoille, joten kehotan kaikkia täälläpäin pyöriviä tsekkaamaan tanssit! Lauantaina jengiä oli valunut paikalle yllättävänkin paljon, ja tanssilattia oli sen verran ahtaana, että uskoisin kemuja löytyvän jatkossa useamminkin.
Toivottavasti ensi vuodesta tulee edes puolet niin hyvä kuin tästä, koska jo silloin asiat olisivat hienosti.
Vuosi 2008 on tuntunut monin tavoin parhaalta vuodelta sekä musiikin saralla että muutenkin. Viime vuoden lopulla sanoin aivan samoja asioita, mutta jokin tästä vuodesta teki vielä ikimuistoisemman. Tässä seitsemän kuluneen vuoden musiikkia sivuavaa asiaa, jotka vaikuttivat elämääni eniten. Te lukijat olette vähän ujostelleet kommenteissa, joten olisi kiva kuulla, millaisia kohokohtia muilla on tänä vuonna ollut. En siis pane pahakseni, jos joku uskaltautuu kirjoittamaan rivin tai muutaman kommenttiosioon!
1. Radioheadin keikka Roskildessa
Kolmas kerta toden sanoo. Jos kaksi aiemmin nähtyä keikkaa olivat johtaneet minut harhauskoon siitä, että Radiohead olisi huono live-bändi, tämä keikka miltei käänsi minut uskoon. Radiohead on toki ollut 1/3 elämästäni ehdoton lempibändini, mutta viime vuosina olen fanittanut vähemmän, ja odottelin keikkaa jalat maassa. Maanpinta jäi kauas alas kuitenkin nopeaa brittien astuttua lavalle.
Muistan miettineeni useaan otteeseen hiljaa itsekseni, ettei mikään maallinen asia voi olla näin kaunista, täydellistä, virheetöntä. Välispiikkien puuttuminen sopi tunnelmaan, ja kun joku joskus jotain vähäsanaisesti tokaisi, sekin sopi kokonaisuuteen. Settilista oli heti alusta alkaen täydellistä tykitystä. Ennen keikkaa kertasimme ystäväni Pablon kanssa molempien tärkeimmät toivekappaleet, ja kuinka ollakaan, keikan aluksi kuulimme kaikki listaamamme.
Yleisö kunnoitti hiljaa bändiä, ja kaikki ympärilläni lavaa tapittaneet henkilöt tuntuivat olevan samanlaisessa transsissa kuin minäkin. Keikan päättänyt piiiitkään kestänyt Karma Police -laulatus jäi tämän vuoden kaikkein siisteimmäksi jutuksi. Festarikansa lauloikin kappaletta yhteislauluna bändin poistuttua lavalta vielä pitkään, jopa leirintään siirtymisen jälkeenkin.
2. MySpace Suomi
Olin tänäkin vuonna jättämässä Provinssia tylysti väliin, vaikka alkuvuodesta varmistettu Foo Fighters sijoittuikin kärkeen "pakko nähdä livenä" -listallani. Vasta Justice sai harkitsemaan todella lipun ostoa, mutta muun tarjonnan ollessa edelleen heikohkoa lipun hintaan ja omaan varattomuuteeni nähden, jäi piletti ostamatta ennen kuin ne loppuivat. MySpace Suomi kuitenkin pelasti kesäni, ja muutti merkitsevästi elämääni muutenkin. Sivusto mainosti osallistuvansa Live in Nordics -tapahtumasarjaan, ja pestaisi kolmelle suomalaiselle festarille bloggareita raportoimaan tunnelmia.
Aiemmin harrastelin tämän samaisen blogin pitoa vain omaksi ilokseni - ilman että kukaan oikeastaan edes tiesi tämän olemassa olosta. Heitin linkin kuitenkin festivaalibloggaajahakemukseni loppuun, ja myöhemmin minulle paljastettiin, että olin juurikin siitä syystä valittu ensimmäisenä pestiin. Tämä taas innoitti aktiivisempaan bloggaamiseen ja siihen, että pistin linkkejä jonnekin esillekin.
MySpace Suomi toimi Provinssirockissa hienosti sekä meidän bloggaajien että normaalin festivaaliyleisön näkökulmasta. Leirinnässä tarjottiin ilmaista aamiaista nopeimmille, järjestettiin akustisia keikkoja, jaettiin kultalevyt, vaihdettiin t-paitoja ja kangaskasseja täysiin roskapusseihin, soitettiin levareita ja ylläpidettiin hyvää henkeä.
Provinssirockin jälkeenkin MySpace Suomi on viikoittain järjestänyt hienoja kilpailuita, joissa on ollut palkintona keikkalippuja, levyjä yms. Viikon artistit ja ilmaiset levyjen ennakkokuuntelut ovat noudattaneet hyvää linjaa, ja joukkoon on mahtunut sekä kaupallisempia että itsenäisempiä hienoja bändejä ja artisteja. Provinssirockin lisäksi MSS sponssasi minut kilpailujen kautta Propagandhin ja Raised Fistin keikoille sekä Mambo Nordicon Tampereen pysähdykselle. Myös parin viikon takainen XXXChangen keikka Redrumissa olisi hoitunut tätä kautta, mutta sattuneesta syystä jouduin värväämään ystävän tilalleni. I love MySpace.
3. Justice
Edelliseen liittyen MySpace Suomi järjesti minulle, bloggaaja-toverilleni Antille sekä muutamalle satunnaiselle tytölle mahdollisuuden tavata Justice. Tytöt pääsivät mukaan siten, että esiintymispäivän aamuna MySpacen leirissä kyseltiin, mitä bändiä kukin odotti eniten. Ensimmäiset Justicen vastanneet pääsivät mukaan. Liekö lyhyt varoitusaika ollut syynä tyttöjen hiljaisuuteen itse tapaamistilanteessa... Ainakin jälkeenpäin ajatellen allekirjoittanut höpötti koko parituntisen tapaamisen ajan kaikkea niin päätöntä, että olisi hyvä, kun joku olisi välillä keskeyttänyt. Antti ja MySpacen edustaja Simo onneksi esittivät väliin hyviä kommentteja ja kysymyksiä, joten kiitokset heille.
Bändi oli hauska ja mukava sekä puhui parempaa englantia kuin YouTuben perusteella ennakkoon odotin. Reippaat kaksi tuntia vierähtivät kuin siivillä ilman yhtään epämukavaa hetkeä. Muistelen yhteistä juttutuokiotamme päivittäin. Etenkin Xavier de Rosnay jätti minuun lähtemättömän vaikutuksen.
Illan keikkahan tuntui tämän jälkeen seitsemänneltä taivaalta. Se oli parasta, mitä olen Suomessa festivaaleilla nähnyt, ikinä. Ainakin jos jätetään laskuista pois eräs bändi, josta puhun seuraavassa.
Bloggaaja työssään... (Kuva: Simo Vassinen)
4. The Mars Volta
Mahtava neljäs studioalbumi The Bedlam in Goliath vuosi Internettiin heti vuoden alkajaisiksi ja julkaistiin virallisesti tammikuun lopussa. Kesällä markkinoille saatiin myös ainutlaatuisen hieno vinyyliversio teemalevystä. Bändi poikkesti helmikuussa myös Skandinaviassa, ja olin Tukholmassa tarkastamassa 2008 vuoden live-kunnon. Se oli edelleen mahtava. Fanit kuvailivat keikkaa ainutlaatuisen hulluksi, vaikka myöhemmin kävikin ilmi, että samankaltainen symbaalien heittely ja hämähäkkimiesmäinen verhoissa kiipeily jatkui Ruotsin jälkeen myös muualla Euroopassa. En kuitenkaan ole kuullut, että vokalisti Cedric heittäytyisi usein rosvoksi yleisössä. Settilista oli parempi kuin olin uskaltanut edes toivoa, ja rakkauteni näitä progeherroja kohtaan syveni vain entisestään. Kirkkaasti vuoden kuunnelluin yhtye.
5. Klaxons Tallinnassa
Kolme tuntuu olevan tämän vuoden onnenluku, sillä Klaxonskin todisti kykynsä vasta kolmannella näkemälläni keikalla. Yllättävintä ja hienointa keikassa oli kuitenkin se, että katselin sitä Tallinnassa. Tallinnassa?! Jotenkin huvittavaa, että bändi esiintyi siellä, sillä oletukseni oli, ettei Viroon koskaan eksy mitään kovinkaan siistejä bändejä. Edelleenkin ihmettelen sitä, ettei bändi tullut samantien lahden toiselle puolelle, sillä Tallinnan keikkapaikka oli pienempi kuin vaikkapa Tavastia, eikä lippujenkaan hinta pahimmasta päästä ollut (25/35 e).
Uudet biisit kuulostivat kivoilta, vanhat kappaleet rullasivat totuttuun tapaan ja tunnelma oli katossa alusta loppuun. Viime vuonna Roskilden nu rave -pitissä oli kaoottinen ja jopa hengenvaarallinen tunnelma, vuosi sitten Dublinissa menoa ei juurikaan ollut, ja onneksi nyt Tallinnassa meininki oli juuri sopivasti siltä väliltä.
Illan kruunasi koko yhtyeeseen törmääminen myöhemmin vanhan kaupungin yössä. Britit olivat äärimmäisen mukavia, arvostivat Suomesta paikalle saapuneita faneja, ja lupasivatkin tulla täälläkin keikan heittämään heti seuraavassa mahdollisessa tilanteessa. Ei ole siis ainakaan bändin vastahakoisuudesta kyse keikan puute, joten toivottavasti joku suomalainen keikkajärjestäjä on valppaana, kun Klaxons ottaa keikkatarjouksia vastaan tulevalle keväälle! Kakkosalbumihan tupsahtaa huhujen mukaan ulos jo alkuvuodesta.
6. Fullsteam Agency
Vuodesta 2003 Fullsteam Family on parantanut elämänlaatuani aina kasvavissa määrin. Aluksi Fullsteam Records vaikutti päivieni kulkuun levyillä, mutta nykyään hurraan enemmänkin Fullsteam Agencyn Suomeen tuomia esiintyjiä. Kolmatta kertaa järjestetty Pitkä kuuma kesä -tapahtumasarja oli tänäkin vuonna laadukas, vaikka en matkustelun ja töiden takia päässytkään läheskään kaikille kiinnostaville keikoille. Myös syksyllä Suomessa kävi monia hienoja artisteja ja bändejä.
Vuodelta 2008 lähtee Fullsteamille kiitokset mm. seuraavien bändien keikoista: Interpol, Sigur Rós, Converge, Mogwai, The National, Ozric Tentacles, Roísín Murphy, Bonnie 'Prince' Billy, José González, Cut Copy, Anti-Flag, Common, Tiger Army, Flogging Molly, Why?, Kings of Convenience, Joan as Police Woman, DJ Krush, Venetian Snares, Cunninlynguists, Juiceboxxx, Atmosphere, Saul Williams, Dälek, Propagandhi, Comeback Kid, Cult of Luna, Veto, Heavy Trash, Opeth, Client, Strike Anywhere, Einstürzende Neubauten, Boris, Municipal Waste, Raised Fist, Kaizers, Orchestra, Blonde Redhead, Spiritualized, Agnostic Front, The Haunted, Streetlight Manifesto, Reel Big Fish, Terror, HEALTH, Boys Noize, Buck 65, Low, The Sounds, Millencolin, Lagwagon, Billy Talent, Aiden, No Use for a Name, Yacht, Sparks, Xiu Xiu, Liars, Black Dice, No Age, Die! Die! Die!, DJ Mehdi, Wolf Parade, Handsome Furs, Atlas Sound, Fuck Buttons, Thee Silver Mt. Zion, Apse, Path of No Return, Mad Caddies, Mad Sin, Mondo Cane (w/ Mike Patton) ja lista jatkuu...
Ensi vuodelle on luvattu jo mm. Antony and the Johnsonsia, Sebastién Telliériä, Division of Laura Lee:ta, The Notwistia, Protest the Heroa sekä lisää Ladytronia ja Anti-Flagia. Uusia levyjä pamahtaa mm. Callistolta, Damn Seagullsilta ja Rubikilta.
7. Dubstepin rantautuminen Tampereelle
Vaikka dubstep tuntuukin vielä Tampereella olevan aika lapsen kengissä, saatiin tänä vuonna kotikaupunkiinikin vierailulle muutamat kovat ulkomaiset genren edustajat. Digital Mystikz heitti keikkaa Klubilla kahdessa eri osassa, ku ensin tammikuussa vierailulla kävi Mala, ja myöhemmin manSEDANsessa Coki. Edustusta löytyi myös keväällä Yo-talolta, kesällä Grillin'-festivaaleilta, ja nyt menneenä viikonloppuna järjestettiin Suburban Basher -iltamat Klubilla. Klubi onkin osoittautunut hyväksi esiintymisareenaksi kehoa läpäiseville bassoille, joten kehotan kaikkia täälläpäin pyöriviä tsekkaamaan tanssit! Lauantaina jengiä oli valunut paikalle yllättävänkin paljon, ja tanssilattia oli sen verran ahtaana, että uskoisin kemuja löytyvän jatkossa useamminkin.
Toivottavasti ensi vuodesta tulee edes puolet niin hyvä kuin tästä, koska jo silloin asiat olisivat hienosti.
maanantai 8. joulukuuta 2008
Poissaoloviesti
Elämänlaatu kaiken tuon loskapaskan ja pimeyden keskellä alkoi nyppiä kuukausi takaperin ja niinpä reilu viikko sitten varasin kahden viikon mittaisen äkkilähdön Venezuelaan, minkä takia blogi on päivittynyt hieman hitaammin viime päivinä. Lähtö on siis nyt, ja niinpä kalenterini meni uusiksi. Huomioikaa te kuitenkin seuraavat, jotka minulta jää väliin:
11.12. Helsinki: XXXChange (Redrum, 14 €)
12.12. Uusi Rumba kaupoissa (vuoden parhaat -listauksia!!?)
12.12. Tampere: Hang the Dj! vs. HITTO (Klubi, 4 €)
12.12. Tampere: Asa ja Jätkäjätkät, Laineen Kasperi (Yo-talo, 7 €)
13.12. Tampere: Echo is Your Love, Punaisen kuningattaren periaate (Telakka, 6 €)
15.12. Kipitä kauppaan hakemaan uusi Julma-Henri & Syrjäytyneet -mixtape!
15.12. Helsinki: The Soundtrack of Our Lives (Tavastia, 25/27 €)
17.12. Helsinki: N*E*R*D (Kulttuuritalo, 45 €)
18.12. Tampere: Joensuu 1685 (Doris, 5 €)
19.12. Tampere: BigRave vs. Gaea: Jesse & KA SO RE (Yo-talo, 5 €)
(Anteeksi Tampere- ja Helsinki-keskeisyyteni. Muiden kaupunkien ohjelmia en ole yleensä kalenteriini merkkaillut.)
Vaikka olen ulkomaille lähtiessäni pyrkinyt aina keikkayleisöksi jonnekin paikalliseen mestaan, taitaa perinne jäädä tällä kertaa toteutumatta Venezuelan huonon tarjonnan vuoksi. Joko kiinnostavat tapahtumat ovat niin maan alla, etten niitä löydä, ja toisaalta en uskaltaisi lähteä yöaikaan etsimäänkään, tai sitten niitä ei vain yksinkertaisesti ole.
Seuraavan reilun kahden viikon aikana ei sattuneesta syystä ole luvassa päivityksiä, mutta nähdään joulun jälkeen, jolloin luvassa vuosilistoja!
11.12. Helsinki: XXXChange (Redrum, 14 €)
12.12. Uusi Rumba kaupoissa (vuoden parhaat -listauksia!!?)
12.12. Tampere: Hang the Dj! vs. HITTO (Klubi, 4 €)
12.12. Tampere: Asa ja Jätkäjätkät, Laineen Kasperi (Yo-talo, 7 €)
13.12. Tampere: Echo is Your Love, Punaisen kuningattaren periaate (Telakka, 6 €)
15.12. Kipitä kauppaan hakemaan uusi Julma-Henri & Syrjäytyneet -mixtape!
15.12. Helsinki: The Soundtrack of Our Lives (Tavastia, 25/27 €)
17.12. Helsinki: N*E*R*D (Kulttuuritalo, 45 €)
18.12. Tampere: Joensuu 1685 (Doris, 5 €)
19.12. Tampere: BigRave vs. Gaea: Jesse & KA SO RE (Yo-talo, 5 €)
(Anteeksi Tampere- ja Helsinki-keskeisyyteni. Muiden kaupunkien ohjelmia en ole yleensä kalenteriini merkkaillut.)
Vaikka olen ulkomaille lähtiessäni pyrkinyt aina keikkayleisöksi jonnekin paikalliseen mestaan, taitaa perinne jäädä tällä kertaa toteutumatta Venezuelan huonon tarjonnan vuoksi. Joko kiinnostavat tapahtumat ovat niin maan alla, etten niitä löydä, ja toisaalta en uskaltaisi lähteä yöaikaan etsimäänkään, tai sitten niitä ei vain yksinkertaisesti ole.
Seuraavan reilun kahden viikon aikana ei sattuneesta syystä ole luvassa päivityksiä, mutta nähdään joulun jälkeen, jolloin luvassa vuosilistoja!
tiistai 2. joulukuuta 2008
Justice: A Cross the Universe
Voi luoja... Trailerin ja joitain teasereita dokumentista olin toki katsellut aiemminkin, mutta tämän jälkeen tuli sellainen olo, että nyt on lähdettävä juoksemaan Anttilaan (ainoa joka tähän aikaan on enää auki?), ja katsomaan löytyisikö tuota sieltä. Päätin malttaa vielä hetken, sillä nythän on joulukuu. ELI, iskä tai äiti tai joku muu, joka haluaa ostaa mulle joululahjan: sitä voi tilata esimerkiksi TÄÄLTÄ tai TÄÄLTÄ...
maanantai 1. joulukuuta 2008
Bad Lovers
Muutama viikko takaperin kirjoittelin vaihteeksi screamohtavasta musiikista, mikä poikikin yllättävän yhteydenoton. Viime viikolla sähköpostissani nimittäin komeili erään italialaisen ryhmän yhteydenotto, jossa oli liitetiedostona yhtyeen tuore demo. Oletukseni tällälailla itseään promoavista bändeistä oli, noh, kehno. Annoin kuitenkin demolle mahdollisuuden, ja se paljastuikin ihan kelpokamaksi. Ei se mitään maailmaa mullistavaa tarjoillut, mutta koska se ei ihan kuraakaan ollut, koen nyt velvollisuudekseni jakaa tämän kanssanne. Tiedän, että se ainakiin muutamiin teistä voisi upota.
Bad Lovers ei edusta hardcorea tai screamoa kuten oletin, vaan kokeellisempaa linjaa. Vokaalimölinät ovat sotkuisen punkit, mutta vaikutteita kuuluu selvimmin noise-rockista, post-hardcoresta, grungesta ja sludgesta. Bändi vertasi saatekirjessään itseään sellaisiin yhtyeisiin kuin Breather Resist, Harkonen ja The Jesus Lizard. Tähän väitteeseen en aio kuitenkaan ottaa mitään kantaa, sillä vain olen ennestään perehtynyt mainituista vain keskimmäiseen.
Ennakkokuuntele täällä: myspace.com/badlovers
Mikäli miellytti, lataa neljän biisin demo täältä: zSHARE
Mikäli miellytti, lataa neljän biisin demo täältä: zSHARE
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)