tiistai 23. helmikuuta 2010

The Winter of Mixed Drinks

Bloody Mary, rommikola, punkkukola, mehukossu, long island icetea... ei vaan. Totuus on se, että harvoin juon talvellakaan muuta kuin viiniä tahi muuta pullosta suoraan juomaa, minkä varmaan paljasti jo edellinen juomalitanianikin... Otsikon mukaisesti nimetty skotlantilaisen Frightened Rabbitin kolmas lätty on kuitenkin ihana, ja lämmittää paremmin kuin mikään drinkki jopa näin kylmillä keleillä.

(Kuva: Gordon Burniston)

Fiilistelin aikanaan aivan tajuttomasti edellisen levyn The Modern Leperiä. Se tuntui jonkin aikaa parhaalta (folk)poppirokkikappaleelta, mitä maa päällään kantaa. Kiiltokuva repesi kuitenkin viime vuonna 'kildessä, kun bändi esiintyi pikkulavalla ja oli aivan paska. Edes odotukset eivät vääristäneet kokemusta, sillä silloin oli paljon muutakin venttailtavaa. Frightened Rabbit ei vain osannut lavalla. Jopa se lempparibiisi kusi. YouTubesta katsellut liveversiot alla olevasta biisistä eivät lämmitä vieläkään.Levyllä musiikki kuitenkin toimii, myös muutkin biisit. Pettymyskokemuksen jälkeen en riemuiten odottanut uutta levyä, mutta kuinkas kävikään... Se yllätti hyvyydellään. Parhaimmat biisit eivät ehkä ole aivan yhtä instant-hittejä, mutta elävät luultavasti pidempään - ja kyllä niitä hittejäkin löytyy. Koko levy on sekä moniulotteisempi että ilmavampi, ja FR:n juttu ei perustu enää niin paljoa vokalisti Scott Hutchisonin ääneen. Vaikutteet esim. Arcade Firelta ja shoegaze-kitaroista ovat lisääntyneet ja biisit kasvavat edetessään.

Kokonaisuus on hallussa eikä yksikään kappale ole täytettä. Tämän hetken lempparina uudelta levyltä on mahtava avausraita The Things, jonka etsivä luonnollisesti löytää vaikka YouTubesta. Alla olevat videobiisit eivät ole hassumpia myöskään, etenkin Nothing Like You:ssa on aineksia seuraavaksi lemppariksi.

Tämän levyn myötä olen valmis antamaan bändille uuden mahdollisuuden, lavallakin. Suunta on oikea!

Bonarina vielä jouluaiheinen cover, jonka ovat eräät suomalaisetkin joskus äänittäneet aina sinkulle asti... Vaikka tässä pääsevätkin oikeuksiinsa taas live-vetojen epäonnistuneisuus, on versio silti mielenkiintoinen.


MySpace: http://www.myspace.com/frightenedrabbit (Edellä mainittu levy ennakkokuuntelussa!!)
Spotify: Frightened Rabbit
www: http://wearefrightenedrabbit.com/

Huomenna kirjoittelen lisää ihanista jäniksistä, joskaan en samoista. Sillä välin kandee tsekkailla vaikkapa Broken Social Scenen uus biisi, World Sick. Siitä ja tästä on tämän viikon musiikkiruokavalioni toistaiseksi koostunut.

4 kommenttia:

 1. Onkos jossakin ennakkokuuntelumahdollisuus vai onko tämä MSM:n ekslusiivi? :)

  VastaaPoista
 2. Haha :-D Oisin tosiaan voinut vähän selvemmin mainita tossa, että on MySpacessa nyt ennakkokuuntelussa koko lätty!

  VastaaPoista
 3. Heheh :)

  No hyvä että kysyin koska oon itekin odotellu Frightened Rabbitin levyä..Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Jep & oleppa hyvä! Pitääpä lisätä tuohon tekstiinkin asia selvemmin ettei mee muilta ohi.

  VastaaPoista