torstai 25. helmikuuta 2010

40 parasta remixiä vuodelta 2009 1/2

20. Moby – Pale Horses (Apparat Remix)
Tämä kuulostaa itseasiassa juuri sellaiselta, millaiseksi voisi Apparatin Moby-version kuvitella, ainoastaan vielä hieman paremmalta. Tummanpuhuvaa minimalistista tech housea, joka on samalla yksi 2009 vuoden parhaista rauhoittumisraidoista.


19. Passion Pit – The Reeling (Sammy Bananas’ Big Choon Mix)
Tässä tiivistyy aika hyvin se soundi, joka muhun iskee kaikista eniten. Sen ytimenä taitaa olla ilmavat ja soljuvat synat. Passion Pitiä remixattiin tosi paljon edellisvuonna, mutta tama on vissiin ainoa, jossa tajuttiin tehdä jotain helium-vokaaleille. Passion Pitin levyllä se toimi, mutta sekä rauhallisimmissa että jumputtavissa versioissa ne yksinkertaisesti kuulostivat huonolta.


18. Chiddy Bang – Truth (feat. Passion Pit)
Vaikka biisi onkin Chiddy Bangin, ajattelen tän eräänlaisena remixinä Passion Pitin Better Thingsistä, koska sitä on hyödynnetty niin paljon. Passion Pitiltä päätyi näille listoille vain yksi biisi, vaikka todella kova bändi olikin viime vuonna. Chiddy Bang sai sen kuulostamaan överihyvältä, ja sikäli hauskaa että tässäkin on sämplätty biisiä, joka ei päätynyt debyytille asti.


17. Miike Snow – Animal (Mark Ronson Remix)
Tästä biisistä oli ehkä eniten kovia remixejä. Kaikki Animal-sinkun bonariremixit ovat hulluja eikä ihmekään kun taiteilijoina olivat Fred Falke, Fake Blood, Crookers, Style of Eye, Punks Jump Up ja Treasure Fingers, eli polttavan kuumia nimiä. Jos olisin halunnut tehdä listasta pidemmän, lähes kaikki nuo olisivat löytyneet alemmilta sijoilta, mutta koska en halunnut tehdä Top X Animal Remixit –listaa, listaan vain parhaimman. Mark Ronson se vaan osaa, vieläpä paljon paremmin kuin muut alansa huiput. Viime vuoden ainoa reggaeraita, joka kuulosti aidosti hyvältä.


16. The Temper Trap – Sweet Disposition (Axwell and Dirty South Remix)
Koko paketin teknoin raita, jonka sijoitus tuli lopulta yllärinä listan laatineellekin. Yleensä tän tyyppiset reiviraidat ei oikein iske, mutta Axwellin ja Dirty Southin versio on sopiva sekoitus menneiden vuosikymmenten nostalgiaa ja tämän vuosituhannen virtauksia, ja silti on kunnioitettu ihanaa Sweet Dispositionia.


15. Bat for Lashes – Daniel (Duke Dumont Remix)
Järjettömän kova alkuperäinen biisi ja remixikin on mieletön, mutta pisteitä syö tunnistettavuus. Danielissa olisi kuitenkin ollut erinomaisia juttuja, joita olisi voinut korostaa enemmän. Silti, kova raita.


14. Pet Shop Boys – Love Etc (Gui Boratto Remix)
Boratolle pisteet siitä, että Pet Shop Boysin oma ja tunnistettava soundi on jätetty rauhaan, ja silti lopputulos on huomattavasti kohennettu versio sinkkubiisistä. Eikä se tunnu läheskään yhtä pitkältä kuin oikeasti on.


13. Noah and The Whale – Blue Skies (The Twelves Remix)
Entuudestaankin erinomainen biisi kuulostaa The Twelvesin funkkipesun jälkeen maailman parhaan musikaalin ensimmäiseltä kappaleelta. Lataa biisi remix täältä.


12. Major Lazer – Zumbi (Nujax Remix)
Diplon ja Switchin Major Lazer oli ajatuksena kultaa. Debyytti ei ollutkaan sitten aivan niin jalometallia. Paras biisikin jätettiin siltä pois. Mieltä kuitekin lämmittää se, että Nujax onnistui hiomaan supertuottajien yhteistyöstä sitten pelkkää timanttia.


11. Grizzly Bear – Two Weeks (Fred Falke Remix)
Kuinka voi joku saada yksistäänkin mega-erinomaisesta biisistä vielä mahtavamman pienellä hienosäädöllä? Kuuleeko mr. Falke alkuperäisiä biisejä ensi kertaa kuunnellessaan heti, kuinka saada biiseistä vielä parempia?


10. Miami Horror – Make You Mine (Fred Falke Remix)
Vaikka Miami Horror onkin kova itsessään, Make You Mine oli turhan yksinkertaista jumputusta, josta Falke taikoi kaunista kuunneltavaa. Parhaiden piirteiden korostus kunniaan.


9. U2 – Magnificent (Fred Falke Remix)
Jep, ja kolmas Fred Falken tekemä remix putkeen, koska se mies vaan tekee virheetöntä jälkeä. Kaikki kolme kuulostavat lähes kaikki yhtä hyviltä, ja tällä kertaa arvioin nämä peruusteella, kuinka mahtavan muutoksen Falke on saanut aikaan. Alkuperäinen Magnificient oli biiseistä kehnoin, joten muutos lienee suurin.8. Everything But The Girl – Missing (Dana Bergquist Remix)
Lähteeköhän vähän liian helposti klassikoraitojen kierrätyksestä pisteet? Ääääää, ei.


7. One EskimO – Givin’ Up (Don Diablo Remix)
Don Diablo tekee nössöstä biisistä menevän, ja nostaa samalla tuntemattoman One EskimOn ihmisten huulille. Hyvää työtä.6. Fever Ray – If I Had a Heart (Fuck Buttons Remix)
Mallikelpoinen esitys ainakin siinä mielessä että molemmat esittäjät tunnistaa helposti, ja silti se kuulostaa paremmalta kuin tyyppien omat hommat yksinään. Välillä biisi on Fuck Buttonsia parhaimmillaan, välillä Fever Rayta parhaimmillaan.


5. Florence + The Machine – You’ve Got the Love (Steve Pitron & Max Sanna Remix)
Mulla oli äärimmäisiä vaikeuksia päättää, kuuluuko tää biisi neljänneksi vai viidenneksi. Kilpakumppanina oli toinen remix samasta biisistä. Molempia yhdistää pelkistäminen. Toisessa on tiputettu tempoa, tässä nostettu. Ja molemmat hakkaa alkuperäisen koska vaan.


4. Florence + The Machine – You’ve Got the Love (The XX Remix)
Tää toisaalta vois olla coverikin, mutta olkoon remixien joukossa, kun alkuperäistäkin biisiä on käytetty kohtuullisen paljon. Perusbändisoittimet on vaihdettu koneisiin ja Florencen ääni korvattu, osittain.


3. La Roux – In for the Kill (Skream vs. Foamo Remix)
Skreamin remixiä In for the Killistä kuuli viime vuonna joka paikassa, viikosta toiseen, ja olihan se niin kova versio että päätyi sijalle 21. tällä listalla. Ja silti Foamo pystyi muovaamaan siitä vielä paremman version.


2. Deadmau5 & Kaskade - I Remember (Caspa Remix)
Leuka tippui lattialle, kun ensimmäistä kertaa kuulin ja siellä se on edelleen. Niin monen kuukauden ja niin monen kuuntelun jälkeenkin toimii alkuperäistä paremmin. Jaetulla kakkoissijalla J Majikin ja Wickamanin versio samasta biisistä.1. Florence + The Machine: Rabbit Heart (Raise It up) (P.E.S.T. Remix)
Ennen vuoden alkua en ollut kuullutkaan alkuperäisesittäjästä tai remixaajista, ja tässä sitä ollaan. P.E.S.T. IS THE BEST.


Ja sitten se soittolista, jota onkin jo paljon kyselty. Spotifysta ei luonnollisestikaan löydy kaikkia biisejä, joten tällä kertaa soittolistalta jäi uupumaan (60+41)-69= 32 biisiä, joista suurin osa oli remixejä. Siinä on siis sekä parhaat biisit että remixit, ja ne on keskenään kutakuinkin parhausjärjestyksessä, remixit ja alkuperäiset sekaisin. Pidemmittä puheitta, tässä se nyt on:

Most Sexiest Music: 2009 parhaat
spotify:user:foonk:playlist:7ezdCNgaUTHrg3ekvfaDAa

Heheh, seuraavaks onkin sitten levylistan vuoro... Toivottavasti ei mee ens vuoteen.

1 kommentti:

  1. Siun blogistas tuli tällä teolla kirkkaasti ykkös seurantakohde! Mahti työtä!

    VastaaPoista