torstai 4. helmikuuta 2010

The Mars Volta Movie

Otsikko vähän kärjistää, mutta käytännössä siitä tänään Rotterdamin filmifestivaaleilla ensi-iltansa saavassa The Sentimental Engine Slayerissa on kyse.  97-minuuttinen elokuva ei kerro The Mars Voltasta, mutta tuttuja naamoja filmillä vilkkuu. Sen pääosaa näyttelee mies, joka teki viime vuonna kuusi soololevyä, yhden mahtavan The Mars Volta -levyn ja tuotti vielä uusimman Juliette Lewisinkin lätyn. Niin ahkerana kuin Omar A. Rogriguez-Lopez tunnetaankin, on mies ottamassa nyt haltuun leffabisneksenkin. Eikä tietenkään pelkästään kameran edessä vaan myös sen takana, sillä sama nimi kerää krediitit myös ohjauksen, tuottamisen, käsikirjoittamisen ja elokuvamusiikin hoitamisesta. Eikä tämä luonnollisesti ole edes ainoa leffaprojekti vaan huhut kulkevat myös muista projekteista...

Vaikka The Sentimental Engine Slayer näyttäisikin olevan Omarin projekti, mukana tuottamassa ovat olleet bänditoverit John Frusciante ja Juan Alderete sekä At the Drive-inista, TMV:stä ja Spartasta tuttu Paul Hinojos. Myös Omarin pikkuveikka ja TMV:n perkussionisti Marcel Rodriguez-Lopez näyttelee elokuvassa.

Kevät näyttää, onnistuuko Omar kanavoimaan ylitsepursuavaa luovuuttaan paremmin elokuviin kuin soololevyihinsä. Jos ei, ainakin miehen ammattinimikelista kasvoi tämän myötä taas mukavasti.

Pari kohtausta elokuvasta:


Traileri:


IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1511489/
Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Sentimental_Engine_Slayer

4 kommenttia:

 1. Ompun elokuva-avausta on kyllä odoteltu jo tovi. Elokuvan merkityksestä ja vaikutuksesta musiikkiin on puhuttu jo niin kauan, että tää kiinostaa monessa suhteessa enemmänkin kuin Ompun uus musa. Tää on kolmas leffa josta oon kuullut juttua, hyvä et vihdoinkin jotain tulee meillekin asti.

  VastaaPoista
 2. Jep. Mun mielestä Ompun soolot on ollu aika merkityksettömiä jo pidemmän aikaa, mut tää kiinnostaa. Ootko muuten nähnyt sen The Burning Planin, jossa on jäbän musat? Sen pitäis varmaan löytyäkin jostain videovuokraamosta kun on nimekkäitä näyttelijöitä ja ohjaaja.

  VastaaPoista
 3. En oo. El búfalo de la nochekin on ollu varastossa jo hetkisen, mutta en oo sitäkään saanut katottua vielä. Ehkä jonain näistä päivistä. Ooksä nähnyt ton TBP, kandeeko kattoo elokuvan itsensä takia?

  VastaaPoista
 4. En oo vielä itsekään katsonut. Jospa sitä pyhittäis Ompun leffaprokkiksille jonkun kokonaisen viikonlopun.

  VastaaPoista