perjantai 19. helmikuuta 2010

Ilosaari vs. Melt!

Jätin tarkoituksella viikko sitten kommentoimatta Ilosaarirockin esiintyjiä, sillä tiedossa oli että samaan aikaan järjestettävä Melt! Festival julkaisee tänään ensimmäisen osan omista esiintyjistään. Viime vuonna Melt! oli yksinkertaisesti siistein festarikokemus ikinä, ja päätin jo Saksassa, että mikäli festarit menevät jatkossakin päällekäin, Ilosaari saa jäädä kokematta. Nyt kun Melt!in esiintyjät ovat tulleet, on aika vertailla tämän vuoden festareita keskenään.

Kokoluokaltaan ne pyörivät samassa sarjassa. Melt!iin myytiin viime vuonna pari tuhatta lippua vähemmän kuin Ilosaareen, vaikka molemmat olivatkin loppuunmyydyt. Lippujen hinta Ilosaareen oli viime vuonna halvempi, mutta kun laskettiin leirintämaksut päälle, kustannukset nousivat samoihin. Melt!issä leirintä sisältyy lipun hintaan. Melt! kestää kolme päivää, kun Ilosaari ilman klubeja on vain kaksipäiväinen. Matkakustannukset voivat hyvinkin olla myös samanhintaiset. Ajoissa ostetut Helsinki-Berliini-lennot eivät maksa paljoakaan enemmän kun vertaa junamatkoihin Joensuuhun. Niille joille matkoista ja asumisesta ei kerry kustannuksia (eli joensuulaiset) tuskin harkitsevatkaan Melt!iä vaihtoehtona viikonlopulle Laulurinteellä.

Sitten niihin esiintyjiin. Ilosaaren julkaisemat bändit ovat ilosaarimaisia. Tämän vuoden lineup näyttää toistaiseksi lupaavalta. Ulkomaiset esiintyjät ovat hyviä buukkauksia. Jos Joensuussa tuolloin olisin, menisin ehdottomasti katsomaan Imogen Heapia, UNKLEa, DJ Shadow'ta, Rise and Fallia ja ehkä Katatoniaa, Queen Ifricaa ja Bad Religioniakin. Kotimaisista löytyy muutamia lempisuomalaisia ja niistä tsekkaisin ainakin Joensuu 1685:n, Stepan, IWATSW:n ja Ricky-Tick Big Bandin. Jäljelle jäävien keikoille sattumalta eksyminenkään ei vaikuttaisi huonolta ajanvietteeltä. Ilosaaren kohdalla usein käy kuitenkin niin, että alkoholin, kauniin sään, kymmenien kavereiden ja uusien tuttavien takia nähtyjen bändien saldo jää vähäiseksi.

Sitten se Melt!... AAAAAAAAAAAAASDASDASDSSDADDASASASDDA Ekoissa kiinnityksissä mm. kaikki ne joita toivoinkin sinne.

TWO DOOR CINEMA CLUB


THE XX


MASSIVE ATTACK


FRED FALKE live


FAKE BLOOD, CROOKERS, CHROMEO, A-TRAK


MODESELEKTOR feat. BONAPARTE


FOALS


FOUR TET


THE VERY BEST


jne.

Pitää vähän sulatella.

http://www.meltfestival.de/en

Nyt lähden Forssaan talvimökkeilemään, joten seuraavaa päivitystä voi odotella ehkä maanantaina.

Ps. Niin joo, ja se Dj Shadow'kin on Melt!issä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti