perjantai 12. helmikuuta 2010

Viikon uutuusvideot

Vaikka onkin Norjaviikko kesken, on pakko keskittyä yhden välipostauksen verran muillekin alueille. Tällä viikolla kun on taas putkahtanut ilmoille näkemisen ja kuulemisen arvoisia videoita ja raitoja muualtakin. Paljon hyviä juttuja.

Tittidii, erikoisen kiinnostava ja kiinnostavan erikoinen Jaakko Eino Kalevi julkaisee toisen albuminsa 10. maaliskuuta. Samaisena päivänä JEK soittaa ilmaiskeikan Helsingin Äxässä. CD-versiota albumista ei ole luvassa tälläkään kertaa, joten kuuntelumahdollisuudet rajoittuvat vinyyliin ja digitaaliseen formaattiin. Vaharunkkarina tämä tosin sopii minulle erinomaisesti. Poison on ensimmäinen lohkaisu Modern Lifelta. Se on myös ensimmäinen näkemäni JEK-musavideo. Ainakin venäläisessä aikakausilehdessä mallina kunnostautuneen ratikkakuskin ensivideon voi luultavasti bongata myös muotiblogeista, sillä siinä vilisee I Know Why No:n mallistoa.Uusi Ismo Alanko Teholla -albumi julkaistiin keskiviikkona. Tässä sinkkubiisi Onnellisuus, jonka kertosäkeestä tulvii aikamoiset leijonakuningasvibat:


Sigur Rós ilmoitti telakoitumisestaan miltei heti kun huhut uudesta levystä valloittivat internetin. Oli tauko kuinka pitkä hyvänsä, SR-tallista kuuluu uusia ääniä aivan lähtitulevaisuudessa. Bändin keulamies Jónsi teki nimittäin sooloalbumin. Go julkaistaan huhtikuussa ja tässä levyn avausraita, Go Do.


Seuraava video tuli jo viime viikolla, mutta en ole kirjoitellut tänne aiheesta mitään. Two Door Cinema Clubin debyyttilevy Tourist History julkaistaan parin viikon päästä. Se on tähän mennessä paras levy, jota olen tänä vuonna kuullut, ja voin luvata sen löytyvän vuoden 2010 parhaiden levyjen joukosta, vaikka 2009-listakin on vielä julkaisematta. Sorit edelleen siitä, se ei jää ikuisuusprojektiksi. Hittibiisiä toisen perään:


Lupaan että Wild Beastsin We Still Got The Taste Dancin' On Our Tongues jää soimaan päähän. Ei kannata tyytyä laittamaan seuraavaa pyörimään pelkästään taustamusiikiksi, sillä video on myös aika kolee.


Rihannan Rude Boy on herättänyt huomiota, koska video muistuttaa monen mielestä M.I.A.n Boyzia, myös meitsin. Mageeta jälkeä silti, ja Rihanna on ihan törkee megahottis videolla.Wileyn ja Emeli Sandén Never Be Your Woman taas jatkaa siitä, mihin monet ysäriklassikoita sämplänneet biisivarkaat ovat jääneet. Mulla on vähän ristiriitainen fiilis näistä kappaleista, joiden punainen lanka on vedetty jostain aiemmasta hitistä, laitettu se uudenlaiseen ympäristöön ja annettu uusi nimi. Lienee toisaalta kunnianosoitus tehdä biisi uudestaan. Eikä sillä, oon jo pitkään halunnut tanssia diskossa White Townin Your Womania, sillä se on ihan ehdoton lemppari ysäribiiseistä. No, ehkä Stardustin Music Sounds Better With You menee vielä senkin ohi. Joka tapauksessa, kyllä tää Wileyn versiokin ihanaiselta kuulostaa, enkä mussuittais yhtään mitään jos tän nimi ois esimerkiksi White Town - Your Woman (Wiley & Emeli Sandé 2010 Version).En ole varma, tuleeko perjantain norjapostaus ajallaan, koska täytyy pian lähteä jumalan selän taakse, internetin tavoittamattomiin, eli Kissanmaalle. Jos ei tänään niin sitten huomenna kaksi.

2 kommenttia:

 1. Tuohon Never Be Your Womaniin viitaten, minusta on paljon kunnioitettavampaa rakentaa kokonaan uusi biisi vanhan ympärille kuin esimerkiksi coveroida suoraan. Mitä enemmän biisiin tuodaan omaa, sitä parempi. Se pätee mun mielestä niin covereihin, remixeihin kuin tällaisiinkin "uusioversioihin". Eikä se samplaaminenkaan mielestäni yhtään arvelluttavammaksi puuhaa tee, samplaaminen on hieno asia.

  Itseäni tosin ärsyttää kaikissa uusissa versioissa se, että uudet esittäjät saavat ihmisten mielissä kunnian toisten tekemistä biiseistä. Toisaalta sama se on covereidenkin suhteen tai oikeastaan monen popartistinkin, kun eivät hekään itse biisejään tee.

  Jaakko Eino Kalevi oli mulle kyllä ihan uusi nimi, mutta mukavan hämärältä vaikuttaa!

  VastaaPoista
 2. Mä itseasiassa rakastan hyvin tehtyjä covereita ja remixejä välillä enemmän kuin alkuperäisiä, ja allekirjoitan täysin tuon että mitä enemmän omaa, sen parempi. Ei sellanen cover oo mistään kotoisin, joka kuulostaa samalta kuin alkuperäinen. Vaikka kyllä se biisi pitää tunnistettavissa olla.

  Tolla mun ristiriitaisella fiiliksellä ja uudelleen nimeämisellä tarkotinkin just sitä, että ärsyttää se, että kunnia menee väärille tyypeille, kun jätetään se lähde pois perästä ja annetaan vielä uusi nimikin. Sen uuden version arvioinninkin kannalta on tärkeää tietää sen alkuperä. Että voi verrata, kuinka paljon siinä on sitä omaa mukana.

  Sen takia mua miellyttäis, jos siinä yhteydessä mainittais se alkuperäinen esittäjä, jos on paljonkin rakennettu sen varaan. Ainahan sen alkuperäisen biisinikkarin kansilehdistä löytää, mutta kuinka moni nykypäivänä selaa niitä?

  Toi mun sanoma 'biisivarkaat' oli aika rankasti ilmaistu, koska en kuitenkaan tarkoittanut sitä ihan negatiivisessa mielessä. Sehän on vaan siisti juttu, että tota Your Womania nostetaan uudelleen soittoon. Ja oli pakko ite tuoda esiin toi ettei se oo pelkästään niiden oma biisi, koska joku ois kuitenkin kelannut niin.

  Tulipa avautuminen :--D Jaakko Eino Kalevi on kovis! Uus levy kuulostaa MySpace-biisien perusteella lupaavalta.

  VastaaPoista