keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Ungdomskulen

Hyvää keskiviikkoiltaa. Niinhän siinä sitten kävi, että Roskilde Festival vastasi eilisiltaisiin rukouksiini jo tänään kiinnittäessään Lindstrømin ohjelmistoonsa. Tattista vaan! Tänään vuorossa jälleen jotain täysin erilaista edellisiin päiviin verrattuna. Saanen esitellä, Ungdomskulen.

Nimimerkki sabsludge määrittelee tämänpäiväisen bändin Last.fm:ssä seuraavasti:
King Crimson song structures + Black Sabbath riffs + Sonic Youth tone + Dinosaur Jr vocals = Ungdomskulen. In short, this band is better than eating at Burger King twice per week.
Vaikka en ole varma, pystynkö allekirjoittamaan Burger King -osuuden, bändiviittaukset ovat osuvia. Ungdomskulen ei ole bändi, joka olisi napsinut hyviä juttuja sieltä sun täältä, mutta jos edellinen lainakommentti kuulosti lupaavalta, luulen että Ungdomskulen ei ole pettymys.

Bergeniläinen kolmikko aiheuttaa minussa ristiriitaisia tuntemuksia. Kaikki ei tunnu olevan aivan kohdallaan, mutta tätä yhtyettä pieni sekopäisyys pukee. Selvää on ainakin se, että selviä koukkuja ja selkeitä biisirakenteita ole. Musiikki risteilee kokeellisesti progressiivisen rockin, funkin, punkin, post-punkin, post-rockin, indie rockin ynnä muun hämärillä rajavesillä yltymättä kuitenkaan missään vaiheessa aivan noiseksi asti. Se on parhaimmillaan mukaansatempaavaa korvakarkkia ja huonoimmillaan ärsyttää ja tekee levottomaksi. Esimerkiksi Idunno-biisiin mahtuu bändin molemmat puolet.Syynsä tällekin esittelylle on. Fanikanta on vielä pienehkö ja kansainväliset saavutuksetkin ovat vielä discoensemblemäisiä (FIFA Soundtrack, Roskilde, SXSW jne.), mutta tiedän ainakin muutaman tämän blogin lukijan innostuvan tästä. Tämä on teille. Vaikka yllä ja alla videomuodossa olevat biisit eivät ensimmäisellä yrittämällä täysin vakuuttaisi, ainakin uudempi Bisexual-lätty paranee kuuntelussa nopeasti. Kannattanee siis tutustua myös Spotifyn antimiin.MySpacehttp://www.myspace.com/ungdomskulen
SpotifyUngdomskulen – Bisexual + Bonus
SpotifyUngdomskulen – Cry-Baby
wwwhttp://www.ungdomskulen.com/wip4/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti