keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Welcome 2k9

En ole tänä vuonna vielä paljoa ehtinyt koneella istuskella, mutta johan on lähtenyt uusi vuosi räväkästi liikkeelle.

Myöhemmin tässä kuussa julkaistava uusi Animal Collective -albumi kuulostaa muutaman pyöräytyksen jälkeen lupaavalta, ja Dan Deaconin uusi biisi Get Older paljastui juuri niin hulluksi kuin saatoin kuvitella. Lataa jälkimmäinen TÄÄLTÄ. (zSHARE)

Uutta musiikkia on tulossa myös Rubikilta, jonka uutuuskappale Wasteland on tällä viikolla YleX:n tehona. Mikäli radio ei pysy päällä, kannattaa tiirailla myös yhtyeen MySpace-sivua, sillä sinne on piakkoin tulossa kappale jos toinenkin.

(Kuva: Rubikin MySpace)

Jonkin aikaa piilossa pysytellyt grime-kaksikko Ensi-Rikos pukkaa digisingleä pihalle 16. tammikuuta. Kappaleesta löytyy klippi espoolaisten MySpace-soittimesta.

Muita hiljattain kiinnostavaa musiikkia lisänneitä ovat mm. Tmu, Aivot 80 GB, Heroin and Your Veins sekä Alpo ja Tomi. Jälkimmäisen taidonnäyte tosin tuli ihmisten ilmoille jo viime vuonna, mutta olen unohtanut mainita asiasta.

7 kommenttia:

 1. Rubikin uusin on niiiiiin turha. Mut toisaalta se niiden eka ep oli jo niin hyvä, että sen jälkeen on ollu paha pistää paremmaksi.

  VastaaPoista
 2. En oo itseasiassa kuullut sitä vielä studioversiona, vaikka kovasti taistelinkin äsken Yle Areenan kanssa, missä se ois. Tossa eräällä irkkikanavalla sitä tituleerattiin aikuismaiseksi tanssi-U2-biisiksi ja Mewiksi, mutten luottais noiden tyyppien arvostelukykyyn kyllä. Mut niin kuin oon tännekin kirjoitellut, niin ei oo kyllä ne uudet biisit livenä iskeny samallalailla kuin aiemmat - ja ihmehän se tosiaan olisi.

  VastaaPoista
 3. On kyl kieltämättä kasari, mut en mä tätä turhaks sanois. Tuntuu kasvavan kuuntelukertojen myötä. Toivottavasti tää ei oo silti tulevan levyn paras biisi...

  VastaaPoista
 4. Helpottaapa jotenkin kummasti lukea muiden reaktioista, itselläni samansuuntaisia fiiliksiä tuon (niin kovasti odotetun) Rubikin veisun suhteen... paranee kuuntelukerta kuuntelukerralta, mutta silti toivoisi, että levyllä olisi kuitenkin jotain enemmän. Vähän "plääh" meininki.

  (Tämä edustaa myös panostani niihin kaivattuihin kommentteihin. Kyllä täällä istutaan läppärin edessä uskollisesti lukemassa tätä blogia.)

  VastaaPoista
 5. Olen aina satunnaisesti lukenut tätä blogia (tietenkin salaa), kiitos, vaikuttaa kiintoisalta. Kannan itsekin korteni kekoon kun tuon kappaleen satuin eilen kuulemaan.

  Itse kyllä tykkäsin paljon tuosta Waste-biisistä, hassua, että minulle tuli siitä mieleen sellainen yhtye kuin TV on the radio. Mutta samahan se oli edellisellä levyllä: ainakaan minun mielestäni City and the streets ei ollut sen paras biisi. Ymmärrän kyllä silti, miksi sekin valittiin singleksi.

  Ainakin Tavastialla kuullut uudet biisit olivat jotenkin monipuolisempia, niistä pidin oikein kovasti. Aika näyttää.

  -Jaakko

  VastaaPoista
 6. Oho, onpas tää uus Rubik mielipiteitä nostattava aihe. Hienoa.

  typy: Luulis, että tulevalla levyllä on muunlaisiakin kappaleita. Nyt tän Wastelandin jälkeen oikeestaan odottelen mielenkiinnolla uusia biisejä vielä enemmän, koska tää uus sinkku oli kyllä isohko yllätys. Aiheuttaa oikeestaan samanlaista hämmennystä kuin Disco Ensemblen Bad Luck Charm viime vuonna, eikä sekään kyllä ollut paras kappale siltä levyltä.

  Jaakko: Mietiskelin myös tota City and the Streetsiä samaisessa yhteydessä. Levyltä tosiaan löytyi parempiakin kappaleita, mutta -kuten sanoit- ymmärrän, miksi siitä tuli ensimmäinen single. Vaan vielä joutuu muutaman kuukauden odottelemaan, mitä on tulossa. (En muuten oo missään vaiheessa hoksannut, että tää kakkosalbumi tulee vasta huhtikuussa.

  VastaaPoista