tiistai 2. helmikuuta 2010

Kashmir: Trespassers


Kuluva viikko on ollut uutisia täynnä. Eilen festivaalit ilmoittelivat esiintyjiään (mm. Provinssirock, Roskilde Festival, Rock Werchter), tänäänkin on kuultu iloisia uutisia eikä huomennakaan näytä vielä uutistulva laantuvan.

Tänään:
1) Wilco palaa Suomeen kahdelle keikalle toukokuussa!
Keikkapaikat ja ajankohdat ovat Helsingin Kulttuuritalo to 20.5. ja Tampereen Pakkahuone pe 21.5. Liput maksavat 47-51 euroa ja tulevat myyntiin Tikettiin maanantaina 8.2.2010. Jos keikalle lähteminen mietityttää, kannattaa lukaista läpi meikäläisen kirjoittama keikka-arvio marraskuulta Milanosta.

2) Disco Ensembleltä uusi 7", pitkäsoitto ja videoblogi
Videoblogi starttaa 10. helmikuuta ja ensimmäinen single White Flag for Peace ilmestyy kauppoihin seiskatuumaisena ja internetkauppoihin latauksena 24. helmikuuta. Ennakkotilaa täältä.Huomenna:
1) Roskilde julkaisee kolme esiintyjää lisää. Facebookiin postatun teaserin avulla ihmiset ovat päätelleet että yhtyeet voisivat olla The Temper Trap, Electrojuice ja FM Belfast. Huomenna nähdään, olivatko pikkusherlockit jälleen oikeassa.

2) Live Nation paljastaa klo 9:30, kuka tai ketkä saapuvat kesäkuussa Suomeen. Koko kesäkuuksi varattuun Kyläsaareen saapuvia esiintyjiä on arvuuteltu pitkään niin iltapäivälehdissä kuin netissäkin, ja huomenna selviää!

3) Huomenna YleX:llä klo 20-22 soitetaan neljän biisin Villa Nah -live, josta esimakua yhden videon verran YleX:n sivuilla.

4) I Was a Teenage Satan Worshipperin kolmas levy Strange Lights julkaistaan! Siitä lisää myöhemmin.

Huomista odotellessa aion keskittyä hetkeksi Kashmiriin. Tanskalaisen altsurokkibändin edellisestä levystä on ehtinyt kulua jo viisi vuotta, ja viimeksi bändi nähtiin Suomessa 2008 vuonna Ilosaarirockissa.  Vaikka paikalla olinkin, viimeisin keikka jonka muistan nähneeni on 2006 vuodelta Tampereen Yo-talolta. Edelleen tuntuu jokseenkin uskomattomalta että bändi on esiintynyt siellä.

Syy, miksi otin Kashmirin päivän puheenaiheeksi on uusi levy Trespassers, joka jo löytyy Spotifystakin. Huomenna Suomessa julkaistavalle kuudennelle kokopitkälle ei ole merkittäviä muutoksia tehty. Silti Kashmir ei lukeudu bändeihin, jotka tekevät saman levyn kerta toisensa jälkeen. Trespassersilla kuullaan runsaasti viuluja ja vocoder-ulinaakin mahtuu mukaan. Biisit ovat totutun poppiksia ja muutama balladikin soppaan on viskattu. Levyä on ollut tuottamassa mm. Andy Wallace, joka tunnetaan esimerkiksi Jeff Buckleyn Gracen tuottajana.

Levy kuulostaa kasvajalta, mutta miellyttää jo ensimmäisellä kuuntelulla. Tällä hetkellä eniten kolahtavat kymmenen kappaleen satsista alta löytyvä avausraita Mouthful of Wasps, Still Boy, Pursuit of Misery ja Danger Bear. Loistavat biisit todistavat että Kashmirin biisikynä on edelleen yhtä terävä, eikä Trespassers häviä edeltäjillensä himpun vertaa.MySpacehttp://www.myspace.com/kashmiryeah
SpotifyKashmir – Trespassers
wwwhttp://www.kashmir.nu/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti