perjantai 5. lokakuuta 2012

Big Wave Riders - Life Less Ordinary

Meidän Suomi-kuukautta on kulunut vasta viisi päivää, mutten malttaisi odottaa, että päivät vierivät ja saadaan esiteltyä kotimaista musiikkia lisää. Mulla oli joskus paljonkin antipatioita suomalaista musaa kohtaan, mutta sen aika on nyt virallisesti ohi. Suomesta on viime vuosina putkahdellut käsittämättömän korkealaatuisia ja valmiita yhtyeitä, jotka ovat kuulostaneet joko ihanan suomalaiselta ja pohjoismaiselta tai todella kansainväliseltä eikä yhtään suomalaiselta. Jälkimmäiseen ryhmään liittyy myös tän päivän bändi. Ainakin blogin tägilistan mukaan emme ole kirjoittaneet vielä Big Wave Ridersista. Sen täytyy olla virhe. Tai ainakin se on erehdys, joka korjaantuu nyt.Big Wave Ridersin esikoispitkäsoitto löysi tiensä kauppojen hyllyille Solitin kautta elokuun lopussa. Life Less Ordinary on hyvä debyyttialbumi. Olen nähnyt bändin tänä vuonna sen verran monesti, ettei albumin sisältö päässyt yllättämään, mutta sitäkin voidaan pitää positiivisena asiana. Harva yhtye/tuottaja nimittäin pystyy vangitsemaan levylle näin hyvin juuri sitä tunnelmaa, joka keikkasaleissa raikaa.

Life Less Ordinary on pitkään haudutettu keitto, johon on heitetty aineksiksi kaikua, psykedeliaa, aurinkoa, 90-luvun happoisia musiikkivideoita, auringonkukkapeltoja, savua, 70-luvun Hollywoodin ilmapiiriä ja brittirockia. BWR kuulostaa pikemmpinkin manchesterilaiselta yhtyeeltä, eikä liene epäselvää kellekään että The Stone Rosesit ym. on kuunneltu. Ääni on kuitenkin oma. Sävellykset ovat vahvoja, eikä levyltä jää soimaan päähän sanat vaan ulvovat kitarat, tarttuvat synat tai voimakas basso.

Big Wave Riders
Big Wave Riders elokuussa Katariinankadulla
Big Wave Riders ei aliarvioi kuuntelijaansa. Life Less Ordinary ei ole kevyt levy muttei raskaskaan. Vaikka levyn mitta onkin vain 36,3 minuuttia, se tuntuu ainoastaan sopivalta. Siltä ei löydy yhtään ylimääräistä biisiä, mutta läpimurtoon tarvittavat hitit puuttuvat. Nyt se löytää tiensä ehkä omistautuneiden brittipoppareiden levyhyllyyn, mikä on harmi, sillä Life is Art, You Wonderin, Move Onin tai Waiting in the Wingsin kaltaisten biisien pitäisi kuulua kaikkien kuuntelijoiden oikeuksiin.

BWR keikkailee kivasti myös loppuvuodesta. Käykää tsiigaan. Levynjulkkarikeikka oli niin vaikuttava että se olisi voinut olla minkä tahansa ulkomaisen indiesuosikin spektaakkeli, jos Tavastian puolityhjä olemus jätetään huomioimatta ja keskitytään vain lavalla fiilistelleeseen bändiin.

17.10. Finnish Wave Night - Prince Charles, Berlin, GER
11.11. Kuudes Linja, Helsinki (+ Wild Nothing)
28.11. Hyvä klubi, Le Bonk, Helsinki (+ IWATSW + Pasa DJ set)
04.12. News from Helsinki, Цоколь, St Petersburg, RUS
06.12. News from Helsinki, 16 Tons, Moscow, RUS
15.12. Luomustudio-klubi - Akustinen iltapäivä Tavastialla, Helsinki
21.12. O´Connells, Tampere


Katso myös musavideo täältä.

Facebook: http://www.facebook.com/bigwaveriders
Soundcloud: http://soundcloud.com/bigwaveriders
Tumblr: http://bigwaveriders.tumblr.com/

In English: Brit rock + guitars + groove + psychedelia + the Sun + echoes + those music videos with sunflower fields which some people made on acid in the 90's + Manchester = Big Wave Riders' debut album Life Less Ordinary.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti