tiistai 9. lokakuuta 2012

Nyrkkitappelu

Moikka munkin puolesta! Mikko kyllä postas ehkä vartti sitten, mut tälläkin viikolla bändejä ja muita kovia juttuja on niin paljon, ettei varmaan pysy teksti päivässä –tahti vaan taitaa mennä yli :-D Korvataan siis kerralla viikkojen hiljaisuus. Itseasiassa olin kirjoittanut tästä bändistä jo kesäkuussa, mutta teksti jäi julkaisematta. Nyt lienee hyvä hetki.

Käväsin lauantaina tsiigaan vähän räppiä, mutta vaikka El-P:n keikka olikin erinomainen, ei illan livemusatarpeet tulleet vielä tyydytetyksi. Niinpä suuntasin suoraan Kuudennelta Linjalta Lepakkomieheen ja kävin nauttimassa päälle vielä vähän punkkia – erityisesti Nyrkkitappelu mielessä. Se olikin helposti illan kovin setti, eikä muita bändejä kannata sen rinnalla edes mainita nimeltä.Nyrkkitappelu todistaa, että Tampereelta tulee hyvääkin musiikkia. Suomipunkin, The Stoogesin ja Turbonegron kohtaaminen uppoaa kuin nyrkki silmään. (Eheheehhe olipa nyt köykänen vertaus tässä yhteydessä.) Keikkaseuran mielestä joissain kappaleissa sanoitukset menivät liian Klamydiaksi, mutta muhun ronski ilmaisu vetosi. Jos biisi alkaa selvällä Popeda-viittauksella (en oo kaupungin tavoitelluin ukkomies mut heitän hiivat tosta vaan), ei vaan voi mennä pieleen. Jos logo on suoraan lainattu RATM:ilta, on sekin hyvä merkki. Ja kun vielä Tyttöjen farkut -radiohitistä löytyy maininta Jonne Aaronista, niin alkaa silmä mustua.

Jo kolme Soundcloudissa kuunneltavissa olevaa biisiä riittäisivät mainosti syyksi ostaa huhtikuussa julkaistu seiskatuumanen, mutta kun kuulemattomaksi jää vielä kappale nimeltä Seppo Räty, harmittaa, että julkaisu näyttäisi olevan loppuunmyyty. Täytynee siis odotella tulevia kiekkoja, ja toivoa että keikalla kuullut vielä vähän kovempaakin turpaan vetäneet biisit Käytetään päihteitä ja Hyvännäköinen aikuiseksi päätyvät vielä soimaan kotisteroihinkin.

Käykää kattomassa:
18.10.2012 Henrys Pub, Helsinki
20.10.2012 Bar Soho, Porvoo w/ Murhamurha, All Over Maniacs
24.10.2012 Torvi, Lahti w/ Murhamurha, Cause a Riot, All Over Maniacs
02.11.2012 Rytmi-Katti, Hamina w/ Pelle & Mela duo, All Over Maniacs
09.11.2012 La Barre, Joensuu w/ Murhamurha, All Over Maniacs
17.11.2012 Vastavirta, Tampere
31.12.2012 Ravintolalaiva Väiski, HelsinkiFacebook: https://www.facebook.com/nyrkkitappelu/
Soundcloud: http://soundcloud.com/nyrkkitappelu

2 kommenttia:

 1. Olin tuolla Lepakkomiehessä.

  Nyrkkitappelu menee mielestäni samalle harmaalle alueelle Kivesveto Go-Gon kanssa. Toisaalta liian popedaa, toisaalta ihan vitun jees. No, livenä kumpikin toimii erittäin hyvin. Ja laulajalle pulisongeista plussaa (-:

  M.O.R.A.:lta odotin enemmän kun sitä on kehuttu niin paljon. Oma beatdown-junani meni ja jäi jonnekin vuosituhannen alkuun, en jaksa oikein enää innostua moisesta. Levyltä kuunneltuna ihan hyvä (”ihan hyvä” on parempi kuin ”ihan jees”) ja myös levyn hyllyyn hankkisin mikäli se olisi vinyylinä saatavilla.

  Kaikkiaan oikein mukava kattaus, vaikka aamulla silmät olivatkin kuin kaksi viikon vanhaa moran iskua ja pää kipeä kuin nyrkkitappelun jäljiltä. Todennäköisesti alkoholi liittyy.

  Kirjoittakaa lisää punkista, mukava lukea speksejä tutuista keikoista!

  - Mikko

  VastaaPoista
 2. Joo, livenä toimi vielä tiukemmin kuin odotin. Mukana ollut frendi ei lämmennyt juurikaan, kun soitin bändiä ennen keikkaa, mutta livemeno uppos täysiä. Ja jotkut biisit, joita kuuli nyt ekan kerran kuulosti vähemmän rokilta ja enemmän punkilta, että tosiaan mielenkiinnolla odotan tulevia julkaisuja.

  Mäkin olin kuullut M.O.R.A.sta hyvää etukäteen, mut ei se sit lähtenyt ollenkaan. Mieluummin keskityin noihin Lepakkomiehen edullisiin nelostuoppeihin :-D Nyrkkitappelua lähtisin katsomaan uudestaan vaikka heti.

  Tää viikko tosiaan keskitytäänkin pelkästään suomalaiseen punkkiin, kun tuntuu että se on monipuolistunut mukavasti viime vuosina, eikä punk-diggailu tarkoita enää että tarttis kuunnella pelkästään crustihommia! Pysy siis kuulolla :--) Ja jatkossa varmaan enemmän ulkomaisistakin kollegoista, koska ainakin mun tän vuoden lempilevyt on aika pitkälle olleet vähintään jotain garagepaahtoa.

  VastaaPoista