keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Tiiu Helinä

Mun piti tänään kirjotella yhdestä täysin erilaisesta bändistä, mutta tuotantoteknisistä syistä juttu kyseisestä tuoreesta julkaisusta siirtyy myöhemmäksi tälle kuulle. Niinpä keskiviikon jokeriarvonnan rivi suosi El Camino Recordsin tuoreimpaa tulokasta. Tältäkään kokoonpanolta en ole kuullut vielä kokonaista albumia, mutta muutamat live-kokemukset ovat vahvistaneet, että tuloillaan on jotain, mistä kannattaa kirjoittaa. Livenä yhtye on (ainakin välillä) nelihenkinen, mutta musiikki on peräisin lähinnä Tiiu Helinän ja Samuli Tannerin aivonystyröistä.

Peukku tälle seiskatuumaselle
Tiiu Helinä on artisti, jonka vierailua Cloudsin raidoilla fiilistelin aikanaan vähän liioitellunkin paljon. Jos vinyylisoittimessani saisi yhden raidan toistolle, olisi Under the Dancing Feet (feat. Tiiu) varmasti jo kulunut neulan hampaissa kuuntelukelvottomaksi. Niistä ajoista lähtien olen odottanut jotain muutakin tältä naisääneltä. Pitkä odotus päättyy reilun kuukauden päästä, kun Tiiu Helinän oma debyyttialbumi Veli löytyy kauppojen hyllyiltä.

Sitä odotellessa tuttu liioittelu fiilistely on toistunut ensimmäisen sinkkujulkaisun ansiosta. Ostin Muuri-seiskatuumasen Tiiun Monsters of Popin keikalta toissa viikolla, mutta repeat on raikunut Spotifynkin puolella. Biisi on raikkaasti erilainen siitä, mitä olisin odottanut aikanaan dubstep-vierailujen tai myöhemmin Flow Festivalin keikan perusteella. Muuri on ikään kuin yhdistelmä niitä ja vähän enemmän. Flow'n keikka oli ihanaa intiimiä poppia, ja kun siihen sotketaan samassa suhteessa kansanmusiikkia, skweetä ja dubsteppiä, on Muurin resepti selvillä. Myös b-puolen Isan remix on kaunista kuunneltavaa, vaikka näistä kahdesta alkuperäinen lämmittääkin enemmän.
Facebook: https://www.facebook.com/tiiuhelinaofficial/
Soundcloud: http://soundcloud.com/tiiuhelina
SpotifyTiiu Helinä

In English: If you're into quirky Finnish pop and skweee listen to Tiiu Helinä. You will love them.

2 kommenttia:

  1. Skweee? Tässä musiikissa ei ole mitään skweeehin viittaavaakaan!

    VastaaPoista
  2. Ootko kuunnellut kyseistä biisiä? Kyl mä siitä skweee-elementtejä tunnistan. Toki muutakin, kuten yllä lukee.

    VastaaPoista