tiistai 2. lokakuuta 2012

I Was A Teenage Satan Worshipper - There

Tuntuu että siitä olisi vasta tovi, kun olin Vastavirralla tsiigaamassa tamperelaisen trion keikkaa, jolta oli julkaistu vain muutamia biisejä MySpacessa. Bändillä oli pitkä ja hassu nimi, ja poukkoilevan pirteä synasoundi oli hyvin ajankohtaista. Sen jälkeen on kuitenkin tapahtunut paljon. I Was A Teenage Satan Worshipper on ollut jo pidemmän aikaan nelikko ja nykyään live-kokoonpanossa pyörii myös The Hearingista ja Pintandwefallista tuttu Ringa Manner soittelemassa tamburiinia, lauleskelemassa ja heittelemässä kirpsakoita välispiikkejä. Hassu nimi ja freesi soundi kuuluvat silti yhtyeen peruselementteihin.IWATSW julkaisi reilu pari viikkoa sitten neljännen studioalbuminsa, Theren. Korvaa särkevät ja päällekäyvät electroclash-synamelodiat ovat saaneet jäädä, ja There on imenyt vaikutteita jostain chillwave-ilmiön uumenista sekoittaen tunnelman tutumpaan ysärimaalailuun. Samalla IWATSW on ottanut askeleen lähemmäs indietä ja kaupallisuutta. En tarkoita, että oma juttu olisi hukattu, mutta uusia faneja uudistuminen tuo varmasti tullessaan.

Yhtyeen edellisiä julkaisuja on leimannut ikävän paljon hittivetoisuus ja vastapainoksi kädenlämpöiset täytebiisit. There on kuitenkin kokonaisuus, jolta selkeät hitit puuttuvat, mutta kaikki toimii silti. Äänimaailma on pehmeä ja harmittomampi kuin edellisillä albumeilla. Tylsyydestä ei voi kuitenkaan vieläkään syyttää, sillä kymmenen raidan yhtenäiseen kiekkoon on piilotettu kerroksittain kaikkea Neon Indian -apinoinnista, krauttimaisen jumituksen kautta drum'n'bass-komppeihin. Suomen musiikkikentällä levy on poikkeuksellisen freesi tapaus, mutta kansainvälisillä markkinoilla Theren kaltainen äänimaailma on ollut pinnalla jo pidemmän aikaa.

I Was a Teenage Satan Worshipper
IWATSW Monsters of Pop –festareilla puolitoista viikkoa sitten.

Parin viikon sisään muutaman IWATSW-keikan katsastaneena minulla on myös ilo todeta, että yhtye on edelleen lavalla valloittava, ja meininki on jopa paremmin kasassa kuin aiemmin. Ikivanhoja MySpace-hittejäkään ei ole settilistoilta unohdettu, vaikka There on ollut vahvasti edustettuna -ja syystäkin. Teinisatanistit ovat ottaneet askeleen kohti aikuisuutta, mikä on pelkästään oikein.
There löytyy Spotifysta ja levykaupoista.

Facebook: https://www.facebook.com/iwatsw
SpotifyI Was a Teenage Satan Worshipper
Soundcloud: http://soundcloud.com/iwatsw
www: http://www.iwatsw.com/

In English: We've come a long way since I saw I Was A Teenage Satan Worshipper for the first time almost seven years ago. They were young adults who banged violent sounds out of their synths. Their fourth studio album There was released a couple of weeks ago, and it seems they're grown-ups nowadays. But this time you just gotta love when a band grows up with you. It's not boring at all, they have just hidden their playfulness behind a pile of chill and atmospheric layers.

3 kommenttia:

 1. Hyvä teksti & jokseenkin samoilla linjoilla! Vaikka veikkaankin, ettei There ihan pääse omalla IWATSW-listallani niiden alkuaikojen hippabiisien tasolle. :)

  VastaaPoista
 2. Musta taas tuntuu, et toi on niiden paras levy. Mut toisaalta oon kyllä tainnut fiilistellä kaikkia edellisiäkin ihan samallalailla :-D Aika näyttää.

  VastaaPoista
 3. Askel aikuisuuteen oli kyl omakin kommenttini, kun levyn ensi kertaa kuulin. Hyvää kamaa yhä, mutta kyl oma pyhäkolminaisuus on vielä Go Home, Pandatron - Botox Zombies - Bomb the School. Unohtamatta silti Candy, Candya, Surfer Rocket Girlsiä yms. mitkä sillon mikseristä kaverin vinkistä löysin. Kiitos Suninen <3
  Alkuaikojen keikat oli villiä sekoilua ja mokailua. Suloista sellaista. Saas nähä miltä "aikuinen" IWATSW maistuu livenä. Oulun keikoilla vaan se paha tapa et yleisöä on ollu heikonlaisesti, mutta on me saatu kahestaanki bileet aikaseksi Sunisen kanssa. ^^

  VastaaPoista