lauantai 15. marraskuuta 2008

Polemarch, Gavin Portland ja Scena

Näin vuosilistojen tekoon valmistautuessa pistin merkille, että hardcore ja muunkinlainen punk on jäänyt tänä vuonna vähemmälle kuuntelulle, jos muutamat ajanjaksot jätetään huomiotta. En osannut samalta istumalta nimetä kuin muutaman mainion tämän vuoden puolella ilmestyneen punk-levyn. Sitten hoksasin, että suuri osa parhaista hc-ryhmistähän tosiaan hajosi viime vuoden lopulla tai tämän vuoden alusta. Taisi mysteeri ratketa.

Siispä: hardcore tekee kuolemaa. Ratkaisuksi kehitin ainakin omalla kohdallani screamon, ja niinpä vanhat kunnon Ampere, Orchid ja La Quite kavereineen tekivät paluun soittolistoilleni. Olen viime aikoina ilokseni bongaillut myös uudempia kovia nimiä, joiden musiikki poukkoilee siinä hardcoren ja screamon rajamailla, hyvin karkeasti laatikoituna.

Gavin Portland
En ole normaalistikaan kovin vahva genrettäjä näillä osa-alueilla, mutta Islannista ponnistava Gavin Portland osottautuu erittäin vaikeaksi kuvailtavaksi, koska biisistä riippuen vaikutteita löytyy niin tavallisemmasta hardcoresta kuin screamosta, progressiivisesta metallista sekä post-metallista. Mahtavaa matskua kuitenkin, ja islannissa majaileva kaveri kehui livekunnonkin erinomaiseksi. Suomi-tour, anyone?


Gavin Portland - A Cool Way to Hold Hands (MediaFire)
Gavin Portland - Watch out for the Bears (DepositFiles)

Scena
Vasta perustetussa milanolaisessa Scenassa vaikuttaa tyyppejä mm. Raenista, mutta musiikki on näihin lähtökohtiin perustuvia odotuksia vastoin vähemmän screamoa ja enemmän hardcorea, paikoitellen jopa krustia. Raenihan elää ja voi hyvin, mutta tällaisia sivuprojekteja siis löytyy.


Scena - Punto 5 (MediaFire)


Polemarch
Nähtävästi kotikulmiltakin voi tulla hyvää korvakarkkia, vaikkei Tampere välillä oikein tunnu esiintyvän edukseen musiikkihommissa. Tämäkin screamoilija on siis varsin uusi bändi, joka sai tällä viikolla sekä toisen kitaristin että ensimmäiset ep:t painosta. Ep:n voi tilata näin. Nostaisin näistä kolmesta kiinnostavimmaksi tapaukseksi.Polemarch - Amelia Mary Earhart (mp3)
Polemarch - Married to the Zeitgeist, Soon to Be a Widow (mp3)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti