tiistai 25. marraskuuta 2008

Christmas Hula Lounge, Tavastia 21.11.2008

Kastor ja Underwater Sleeping Society jäivät näkemättä, sillä yläkerran pikkujoulut ja muut erinäiset asiat vievät mielenkiintoa yhtyeiden näkemiseltä. Olinhan nähnyt yhtyeet vastikään Tampereella ja illan soundcheckitkin oli katsottu läpi molemmilla korvilla ja toisella silmällä. Niistä päätellen keikat olivat todennäköisesti juuri sellaiset kuin olisi bändeiltä saattanut odottaa.

Eteisessä dj-kopin vieressä akustista punkiaan soittanut Jaakko & Jay oli ensimmäinen akti, jonka keikalle raahasin itseni. Viimeksi olin tamperelaisduoa ollut katsomassa viikkoa aikasemmin, joten show oli hyvinkin pitkälle samanlainen: energinen, mainio ja hauska. Edellisellä kerralla Tampereen Doriksessa en tosin nähnyt mitään ison yleisömäärän takaa, ja perjantainakin oli paratiisiksi naamioidulle Tavastialle paljon jengiä kokoontunut. Lieneekö johtunut hyvästä line-upista vai siitä, että listalla oli 430 nimeä...

Jaakko & Jay Rubik

Seuraava kunnolla katsastamani oli Rubik. Jo Musiikki & media -tapahtuman pohjalta saattoi uusia biisejä odotella, ja niitä tarjointiikin jälleen roimasti. Miehistön vaihdosten jälkeenkin Rubik onnistuu kuulostamaan livenä aivan samalta kuin aina ennenkin, jopa ennenkuulemattomien biisien osalta. Vaikka yhtye tekeekin loistavia biisejä, keikkojen yllä leijuu lapkomainen samankaltaisuus. Mahdollisesti olen vain nähnyt yhtyeen jo liian monta kertaa. Uudet biisit olivat siis edelleen hyvin Rubikia ja hyviä, joten tulevalle kakkosalbumille löytyy kyllä kiinnostusta.

Desert Island Sessions Desert Island Sessions Desert Island Sessions Desert Island Sessions

Viimeisenä, myöhään yöllä, lavalle viimein asteli odotetuin ja mielenkiintoisin kokoonpano. Paikalta puuttui muutamia Desert Island Sessions -projektin avainhenkilöitä, joten kaikkia kappaleita ei voitu esittää. Oma veikkaukseni kappaleiden vähäisyydelle on myös treenaamattomuus, sillä lienee vaikeaa saada muutamaa kymmentä aktiivista muusikkoa samaan treenikämppään samaan aikaan. Vaihtelevalla kokoonapanolla lavalla heilunut rykelmä esittii siis hurjat kolme kappaletta, jotka olivat Desert Punk, The Acupunktionist ja Juoksen vahingossa päin ovea. Siispä juuri parhaat biisit jäivät puuttumaan.

Desert Island Sessions

Huonoista saundeista sekä kappaleiden määrästä ja laadusta huolimatta yleisölle tarjoiltiin kiinnostava show - ainakin katsottavaksi jollei kuunneltavaksi. Vaikka kaikki projektin muusikot eivät olleetkaan paikalla, keikkui lavalla silti parhaimmillaan parisenkymmentä tonttua vaihdellen keskenään soittopelejä, sillä mukaan oltiin poimittu pikkujouluväkeä muista yhtyeistä ja toimista. Vaikka keikka olikin näillä näkymin ainutlaatuinen, en silti näe suurta syytä suruun, jos keikka jäi joltakulta halukkaalta todistamatta.

Video: Desert Island Sessions - The AcupunktionistÄänenlaatu on juurikin niin huonoa kuin valokuvaamiseen tarkoitetulta kameralta voi odottaa...

Lisää kuvia:
Jaakko & Jay
Rubik
Desert Island Sessions Live

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti