keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Levykauppojen loppu?

Hesari uutisoi tänään, että verkossa toimivan musiikki- ja viihdekaupan edustaja arvoi levykauppojen katoavan 5-6 vuodessa. Alkuperäinen uutisointi oli kärkäs, ja kohahdutti minua. Nyt uutista on kuitenkin päivitetty ja lisätty muidenkin näkökulmia. Lue se täällä: http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Levykauppojen+loppu+on+l%C3%A4hell%C3%A4/1135240807348

Mieleni tekisi sanoa, ettei näin tule käymään, mutta esimerkiksi tamperelainen Jukeboss sulki ovensa viime viikolla, ja jatkaa fyysisten levyjen vähittäismyyntiä tästä eteenpäin verkossa. En jaksa uskoa, että kaikki levykaupat katoaisivat - ainakin isoimpiin kaupunkeihin jää muutamat.Rakastan pyöriä levykaupoissa rivistöjä selaillen, mutta viime aikoina ostokseni ovat siirtyneet yhä enemmän Internetiin. Digitaalista musiikkia olen ostanut kohtuullisen vähän, sillä materialistina tykkään haalia musiikkinikin fyysisenä nurkkiini. Sen sijaan suuntaan yhä useammin kotikadullani sijaitevan Platan sijasta osoitteesiin www.hhv.de, www.levykauppax.fi tai peräti www.platta.net. Tällaiselle hamstraajalle kaupungin valikoimat eivät enää riitä.

Tiedostan kuuluvani enemmistön ulkopuolelle. Uskon, että isoin viipale hittimusiikista myydään jatkossa digitaalisessa muodossa, vaikka cd:t tuskin vanhentuvat vhs-formaatin tapaan vielä vuosikymmenienkään päästä. Musiikin ystäville jää taatusti kuitenkin muutamat harrastajanliikkeensä, josta poistaa levynsä kokoelmiinsa.

Tiedostan kuitenkin kuuluvani myös vähemmistön enemmistön ulkopuolelle. Vannoutuneena fyysisen musiikin diggarina ostan kaikki levyni vinyyleinä - aina kun se on mahdollista. Luulen, että kohtalotoverinikin ovat jo siirtyneet käyttämään verkkokauppoja tilatakseen herkkunsa milloin mistäkin päin maailmaa. Nykyään kanta-asiakkaan leimakorttini täyttyvät Internetissä.

Kuva Äxän nettisivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti