perjantai 23. maaliskuuta 2012

Paperfangs - AAVVAV

Kassun mukana tuli Paperfangsin utuis-kesäiseen söpöilysoundiin sopiva tervehdys.

Kun näin tämän kuun alussa Facebookissa, että Soliti on kiinnittänyt riveihinsä Paperfangsin, en ollut kuullutkaan koko bändistä. Kuuntelin pari biisiä netistä ja laitoin saman tien uunituoreen c-kasetin tilaukseen. Nyt muutaman viikon odottelun jälkeen AAVVAV vihdoin saapui!

They find inspiration in old movies, 
late-night biking trips, second-hand shops, 
picnics and love (last.fm)

Vaikka omissa mieltymyksissäni Paperfangs ei aivan ylläkään Solitin bändikaveriensa New Tigersin ja Black Twigin tasolle, on se varsin mukavaa kesäistä fiilistelyä vaikkapa kirpparipyöräretkelle. EP:n avaava Books lähtee heti soljumaan kaikuisissa pianotunnelmissa, ja pitkälti utuisen dream popin sfääreissä leijaillaan kuuden biisin ajan. Bändin onnistunut visuaalinen ilme kuvastaa sinipunertavassa kepeydessään hyvin itse musiikkia. Kasetin toisella puolella on myös Lost interview-niminen yllätysraita, jonka sisältö on ennemminkin lempeää äänipsykedeliaa kuin varsinainen haastattelu.

Tasalaatuisen onnistuneesta AAVVAVista paistaa ilo ja huolettomuus, eikä paljon parempaa soundtrackia voi keksiä puistopiknikin taustalle. Aurinkolasit päähän, bisse käteen ja kasetti mankkaan! Tämän perusteella voi olettaa, että Solitin julkaisema pitkäsoitto on hyvinkin odottamisen arvoinen.

PS. Vaikka AAVVAV ei olekaan Solitin julkaisu, toivon että tämä on merkki siirtymisestä analogisiin formaatteihin! (lue: New Tigers ja Black Twig vinyyleinä, kiitos!)

1 kommentti: