sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Tennis - Young & Old

Ihana Alaina Moore keikalla Amsterdamissa! Kuvat: Akseli Virtanen
Sunnuntaiaamun jumitukseen uppoaa tänäänkin Tenniksen viime kuussa julkaistu paljon odottamani kakkosalbumi Young & Old!

Tutustuin Tennikseen mentyäni viime kesänä sattumalta katsomaan bändin keikkaa Amsterdamissa Bitterzoet-klubille. Kesäisen aurinkoinen helisevä poppi valloitti jo ensimmäisen kappaleen aikana ja Alaina Mooren laulusoundi oli mielestäni aivan täydellinen! Yleistä äänimaailmaa voisi luonnehtia 60-luvun tyttöpopin ja surffi-indien yhdistelmäksi mukavalla lo-fi-tunnelmalla. Flipahdin myös innostuksissani ostamaan bändin debyytin Cape Doryn vinyylinä keikalta, vaikka lentoyhtiön yhden käsimatkatavaran sääntö olisi ylittynyt jo ilman levykassiakin...

Young & Old lähtee liikkeelle siitä mihin Cape Dory jäi, mutta vie soundia mukavalla tavalla eteenpäin. Alainan sydämellistä pianonpimputusta on nostettu jonkin verran debyyttia enemmän pintaan Patrick Rileyn kitaroinnin rinnalle. Lyriikat ovat vähemmän suoraviivaisia rakkaudentunnustuksia, vaikka täytyykin sanoa pienenpienenä miinuksena, että ekan levyn yksinkertaiset sanoitukset olivat ehkä jossain määrin toimivampia. Tässä uuden levyn levyn mahtava ja tarttuva sinkkulohkaisu:Laitoin saman tien ennakkotilaukset vetämään kun viime vuoden puolella julkaistiin ensiksi 7" Origins-single ja sittemmin koko levy. Ennen kuin Young & Old kolahti postiluukusta tuli kuunneltua tuota sinkkua paljon ja sen b-puolen biisi Deep in the Woods ehtikin muodostua jo pienimuotoiseksi Tennis-suosikiksi. Erityisen paljon diggaan tästä piano-introsta ja kuinka kepeästi rummut lähtee mukaan biisiin... Ah täydellisyyttä, ah kesää!Diggailtiin muuten kaverin kanssa A'damin keikasta niin paljon, että käytiin sitten tarkastamassa bändi uusiksi Tavastialla pari päivää reissun jälkeen. Kerroin Patrick Rileylle kitaran virittelyn aikana asiasta, mutta Alainalle juttelua harkitessani tuli pupu pöksyyn... Toivottavasti ensi keikalla!

Patrick Riley taikomassa Telecasteristaan sulosoundeja amsterdamilaisyleisölle
Tennis julkaisi tässä talven mittaan muutamia covereita ilmaisena Soundcloudissa. Yksi niistä oli tämä mahtava versio The Zombiesin klassikkobiisistä Tell Her No, joka takuulla saa viimeistään kevätmielen päälle jos sellaista ei vielä ole. Zombithan on tulossa pian esiintymään Korjaamolle, täytynee käydä Tiketissä poistamassa lippu!Loppuun vielä parit linkit:

Tenniksen upeat uudet kotisivut, jotka uusittiin vähän aikaa sitten nykyiseen muotoonsa eli ysäri-winukan käyttöjärjestelmän kaltaiseksi! Voit itse sulkea ja siirrellä kansioita ja jopa pelata miinaharavaa! WOU!

Kaksi hyvää Patrick Rileyn haastattelua kiinnostuneille:
http://www.nrgm.fi/artikkelit/small-talk/small-talk-vieraana-patrick-riley/
http://www.noisey.com/blog/day-jobs-patrick-riley-from-tennis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti