keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Black Lizard

Black Lizardin synkistelevät pojat EP:n kannessa. Kuva: Ines KallialaHelsinkiläinen erittäin mainio psykepoppoo Black Lizard (joka kulki vielä vähän aikaa sitten and the Liquid Plastic Castles -täsmennyksellä) itsejulkaisi tässä kuussa uuden neljän biisin EP:n joka on ollut meikäläisellä tasaisessa soitossa viime viikkoina. Helvetin hyvää kaikuisaa, raakaa, psykedeelistä soundia Brian Jonestown Massacren ja Spacemen 3:n jalanjäljissä. Joku voisi kuulla soundissa myös psykoosin partaalle vajonneen The Jesus and Mary Chainin. Erittäin mukavaa kuulla Suomestakin kumpuavan tällaista meininkiä!

Eka kipale Forever Gold lähtee pärisemään delay ja reverb -fiiliksissä yltyen lopulta noisehtaviin kitarajameihin. Death Serve jatkaa samoissa merkeissä, mutta eleetön ja tarttuva melodia nostaa sen yhdeksi EP:n kohokohdista (hyväksi todettu myös livetilanteessa). Yksinkertaiset mutta toimivat sointurakenteet luovat biiseihin tietynlaista voimaa, ja lyriikat ovat - ah niin tuttua - vaikerointia näistä ihmissuhteiden nurjista puolista.Omat suosikkini ovat kuitenkin kaksi jälkimmäistä biisiä. Hypnoottinen Spirits koskettelee soundimaailmassaan jollain tavalla ehkä jopa Yo La Tengoa äänekkäimpinä hetkinään, mutta on kuitenkin synkempi ja raaempi. Some Drugs on jumittelevan ja junnaavan tärisevä kasari-indie-psykedelian muotoon puettu blues-henkinen pläjäys, joka yltyy lopulta mahtaviin My Bloody Valentinemaisiin yhden soinnun hakkausjameihin.Black Lizardin livemeininki on ehdottomasti näkemisen arvoista aina kun siihen on mahdollisuus. Itse kävin viimeksi katsomassa yhtyettä kutosella The Menin lämppärinä ja seuraavaksi taidan tarkastaa meiningit Gloriassa. Tässä tulevia keikkoja:

7.4. Gloria, HKI
20.4. Kodu Baar, Tallinna
21.4. Kink Konk, Tarto
24.4. Siltanen, HKI

Päällimmäiseksi fiilariksi Black Lizardin perinnetietoisesta mutta tuoreesta EP:stä jää himo saada lisää. Kokonaisessa albuuumissa voisi olla kestosuosikin potentiaalia! Loppuun vielä edelliseltä EP:ltä huippubiisi ja keikkafiiliksen takuunostattaja Fucking Up.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti