keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Fyfe Dangerfield (Guillemots)

Muistattehan Guillemotsin, joka teki yhden vuoden 2006 parhaista debyyteistä? Ihana Through the Windowpane soi stereoissani miltei puhki, ja Rumbakin muistaakseni arvioi albumin viiden tähden arvoiseksi. Sitä seuranneelta kakkosalbumilta Rediltä löytyi muutamia kovia biisejä, vaikka levy ei yltänytkään aivan edeltäjänsä tasolle. Mikäli bändi on vieras, vaadin kuuntelemaan seuraavat biisit (ja muutoin vain muistutukseksi:)

Muistattehan MySpacen ihanat ennakkokuuntelut, jotka pelastivat monta muuten ankeaa viikkoa vuosi sitten? Vaikka MySpace Suomi onkin ennakkokuunteluiden järjestämisen lopettanut, on MySpacesta vielä mahdollista bongailla tulevia pitkäsoittoja etukäteen. Esimerkiksi tänään streamattavaksi tupsahti Guillemotsin vokalisti Fyfe Dangerfieldin soolodebyytti Fly Yellow Moon, joka löytyy kaupoista ensi viikolla. Kaksi kymmenestä kappaleesta on puolentoista minutin klippejä, mutta kokonaiskuvan kannalta muutamat puuttuvat minutit eivät ole tärkeitä. (Kuuntele siis täällä!)

No, millaiselta Dangerfield kuulostaa?

Guillemotsilta. Soolon tarpeellisuuden voi kyseenalaistaa, sillä yhtälailla balladit kuin menevämmätkin tanssitahdit muistuttavat Guillemotsia. Vaikka muun bändin puuttumisen voi levyltä huomata, mistään mies ja akustinen kitara -meiningistä ei ole kyse. Iskevä rytmi, pianopimputukset ja jousisoittimet löytyvät esimerkiksi sinkkubiisiltä She Needs Me:ltä...Jos Guillemots iski, voisi Dangerfieldin soolonkin uskoa miellyttävän.

Fyfe Dangerfield MySpacehttp://www.myspace.com/fyfedangerfield
Fyfe Dangerfield wwwhttp://www.fyfedangerfield.com/
Guillemots MySpacehttp://www.myspace.com/guillemotsmusic
Guillemots SpotifyGuillemots
Guillemots wwwhttp://www.guillemots.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti