tiistai 12. tammikuuta 2010

The Rumour Said Fire

Oliko muillakin sellaisia valtion rajojen mukaan piirrettyjä musiikkikausia joskus? Monen vuoden ajan viime vuosikymmenellä suuri osa rakkaudestani kohdistui Tanskaan, kun Kashmirin ja Mew'n innoittamana halusin tutustua pieniin tanskalaisiin bändeihin. Sitä kautta löytyi jo unohtamani Carpark North, sittemmin kotimaassaan iiiisoksi kasvanut Nephew, Tampereellakin vieraillut Veto, kaupungin alla suomennettava Under Byen ja ihanan poppis moi Caprice.Vaikka nuo vuodet jäivätkin jonnekin yläasteen ja lukion välille, ja viime aikoina kiinnostukseni on kohdistunut enemmän vuonojen maahan, löytyy tanskalaisten bändien joukosta edelleen lupaavia bändejä. Yksi hyvä esimerkki on The Rumour Said Fire.Folkpoppia harmonisilla vokaaleilla osataan tehdä siis Pohjoismaissakin. Pari vuotta sitten perustettu kööpenhaminalainen bändi esiintyy nosteessa olevan brooklyniläisen Bear in Heavenin kanssa  keväällä, ja kertoo vaikuttajikseen mm. The Decemberistsin, Clap Your Handsin ja Wolf Paraden.

Tanskankielisestä MySpacesta on vaikea saada selkoa, miten yhtyeellä kotimaassaan tällä hetkellä menee, mutta ainakin alla olevasta videosta päätellen jonkinlaiseen tv-lähetykseen on päästy esiintymään. Vielä pienestä bändistä lienee kuitenkin kyse, koska Last.fm:ssä kuuntelijamäärät pyörivät vielä reilun 500 hujakoilla. Yhtyeeltä on ilmestynyt vasta yksi ep, The Life and Death of a Male Body, jonka voi ostaa iTunesista tai tilata cdonista. Toivottavasti yhtye nähdään tänä kesänä Roskilde Festivaleilla.

MySpacehttp://www.myspace.com/therumoursaidfire

2 kommenttia:

  1. Maantieteelliset musiikkikaudet on kyllä erittäin tuttuja! Tanskasta tulitkin maininneeksi kaikki suosikkibändini, joista siis pari on ihan kaiken kaikkiaan suosikkejani ilman maantieteellisiä rajojakin. Islanti vielä tuohon niin on melkein kaikki suosikkini mainittu ;)

    VastaaPoista
  2. Joo totta, Islantia on fanitettu täälläkin joskus oikein urakalla, ennen tota Tanskaa. Nykyään tuntuu että kaikki hyvät bändit tulee Brooklynistä, vaikken varsinaisesti olekaan kohdistanut sinne huomiota.

    VastaaPoista