tiistai 19. tammikuuta 2010

Husky Rescue: Ship of Light

Husky Rescuen kolmas albumi pääsi kauppoihin varkain, vaikka kyttäsin We Shall Burn Bright –sinkun julkaisua, ja muistuttelin albumistakin itseäni tasaisin väliajoin. Eilen koin ahaa-elämyksen siitä, että se löytyikin jo Spotifysta. Hups… (Nopean googletuksen perusteella se näköjään tuleekin kauppoihin Suomessa vasta huomenna... tuplahups.)Ensimmäinen huomioni kiinnittänyt asia Ship of Lightissa on sen tempo. Vaikka en olekaan kuunnellut Husky Rescueta aikoihin, kokonaisuus tuntuu heti menevämmältä kuin saatoin odottaa. Toinen iloinen seikka ovat biisit. Vaikka levy yllättikin tempollaan, järisyttäviä uudistuksia ei silti löydy ja bändi kuulostaa vain itseltään. Biisit soivat ensimmäisten pyöräytysten perusteella tutun utuisina, mutta jopa odotettua elektronisimpana ja iskevän rytmikkäinä. Näiden pyöräytysten perusteella tuntuu, ettei tästä tule uutta huskylempparia The Ghost Is Not Realin tilalle, mutta aika näyttää sen lopullisen aseman.

Eniten suomalaissekstetin kohdalla minua häiritsee Reeta-Leena Vestmanin vokaalit. Olen joskus aliarvioinut useita naisvokalisteja pelkästään sukupuolen perusteella, mutta Vestmanin häiritsevyys perustuu solistin pätkivään ilmaisuun. Toisaalta se on yksi Huskyjen juttu, joka ei tullut uutuutena tällekään levylle. Monet varmasti rakastavat bändiä tämän vuoksi – eikä se olekaan kuin totuttelukysymys.

Joka tapauksessa, Ship of Light on kuuntelemisen arvoinen suomalainen levy, jonka luulisi valloittavan lisää sydämiä kaukomailta asti. Husky-fanit varmasti tykkäävät, ja vaara uusien ihailijoiden tyrmäämiseenkin löytyy.

Kuuntele Ship of Light Spotifyssa: Husky Rescue – Ship Of Light
Mikäli joltakulta vielä uupuu tunnarit, meikäläisellä olisi vielä yksi ylimääräinen kutsu, jonka voi varata itselleen lisäämällä kommenttikenttään mailiosoitteensa.

MySpacehttp://www.myspace.com/huskyrescue

3 kommenttia:

 1. Ei kyllä ekoilla kuunteilulla ihan räjäyttänyt tajuntaa, mutta kyllä tää tästä lähtee toimimaan kun jaksaa vaan kuunteluttaa; vähän niinkuin kaikki Huskyt aina.

  VastaaPoista
 2. Julle, niinpä. Muutenkin on kyseessä levy, joka ei ihan kaikissa tilanteissa toimi. Live-kokemus vois nopeuttaa prosessia.

  ssara, oleppa hyvä!

  VastaaPoista
 3. kiitos hurjasti, olen jo ihan koukussa!

  VastaaPoista