torstai 7. tammikuuta 2010

60 parasta kappaletta vuodelta 2009 1/3

Näissä vuosilistoissa tuntuu aina menevän suunniteltua enemmän aikaa. Tässä kuitenkin 60 viime vuoden parasta biisiä, ja palataan levyihin ja remixeihin jonkin ajan kuluttua.

60. Joose Keskitalo - Tule Minun Luokseni, Kulta
Keskitalon keväällä ilmestyneeltä levyltä olisi voinut päätyä tähän pari muutakin kappaletta, mutta tämän kohdalla kiinnitin huomiota oivien sanoitusten sijasta enemmän muihin asioihin. Taitaa olla listan ainoa suomenkielinen kappale.59. The Mars Volta - The Twilight as My Guide
The Mars Volta -balladit olivat yksi vuoden ihanimmista asioista.


58. Throw Me the Statue - Ancestors
Seattlelaisen indie pop -bändin nimi kuulosti aluksi joltain paljon emommalta kuin olikaan.


57. Noah and the Whale - Blue Skies
Tässä on sellainen biisi, joka saa minut toivomaan, että mulla vielä joskus olisi särkynyt sydän, jotta voisin kuunnella tämän kappaleen siinä mielentilassa.


56. Kings of Convenience - Boat Behind
Kauniin puhdas kappale, joka tuo mieleen sunnuntaiaamut ja kesän.


55. Generationals - When They Fight, They Fight
2000-luvun oldies-henkeä, joka tuo myös mieleen kesän.


54. The River Phoenix - Engine's Fuel
Löysin tämän tanskalaisen bändin vuonna x, kun kiinnostus Tanskaa kohtaan oli todella suuri. Nyt x vuotta myöhemmin, jätkät ovat saaneet samat kappaleet levylle, ja biisit kuulostavat edelleen hyviltä. Videoita en löytänyt, mutta Engine's Fuel löytyy ainakin yhtyeen MySpacesta:
http://www.myspace.com/theriverphoenixband

53. El Perro del Mar - Change of Heart
Luulin tämän biisin ilmestyneen jo 2008, mutta olin väärässä. Tämä on yksi hillityimmistä kappaleista tällä listalla, mutta samalla yksi lempeimmistä. Ruotsalaiset yksinkertaisesti osaavat.


52. Pete Yorn & Scarlett Johansson - Relator
Nykyään näyttelijättäret osaavat laulaa ja tekevät kaiken lisäksi hyvää musiikkia. Toinen lempiduoetoista.


51. Mew - Sometime's Life isn't Easy
Mew'n uusin albumi oli pettymys, mutta tämä kappale nousi heti esiin vahvempana muista, ja ansaitsi lopulta paikan vuoden parhaimpien kappaleiden joukosta.


50. Ida Maria - I Like You So Much Better When You're Naked
Vaikka Ida Maria ei muuten oikein iskekään, hittibiisi on sen verran tarttuva, että haluaisin osata itse kirjoittaa tällaisia kappaleita.


49. Mayer Hawthorne - Shiny & New
Stones Throw Recordsin valkoinen soul veti jalat alta muiltakin kuin minulta: I think Mayer is the only artist in the history of the label that I’ve signed after hearing only two songs,” says Peanut Butter Wolf. 


48. Phoenix - Lisztomania
http://en.wikipedia.org/wiki/Lisztomania


47. Dead Man’s Bones – My Body’s a Zombie for You
Lapsikuoro + arcadefiremainen ilmaisu = biisi, joka on pakko huomioida vuoden lopussa.


46. Monsters of Folk – Dear God (Sincerely M.O.F.)
Monters of Folkin debyytiltä löytyi kourallinen uusia lempibiisejä. Tämäkin on soinut läpi lukemattomia kertoja, mutta kyllästymisen merkkejä ei ole vieläkään odotettavissa.


45. Kings of Convenience - Me in You
Tämäkin biisi istuisi niin hyvin alkukesän vähän aurinkoisiin päiviin niin hyvin, että aion ottaa Kings of Conveniencen uusimman levyn uudestaan tehosoittoon ensi kesäkuussa.


44. The Juan MacLean - One Day
The Juan MacLeanin Flow'n keikkaa ylistettiin loppukesästä mm. Rumbassa. Taisi johtua nilkkaonnettomuudesta, etten päässyt tarkastamaan puolen tunnin bileversiota tästä kappaleesta. Se harmittaa edelleen.


43. David Guetta - Memories (feat. KiD CuDi)
En tiedä, onko katu-uskottavaa diggailla David Guettaa, mutta vähät välitän. Onhan näiltä vuosilistoilta löytynyt aiemmin Rihannaakin, joten miksei. Jos Guetta kiinnitetään ensi kesänä jollekin festivaalille, jolle olen menossa, aion kyllä tsekkailla livenäkin, sillä esimerkiksi tämä biisi kuulostaa hyviltä bileiltä.


42. T.H. White - The Darkest Horse
Olen ihmetellyt, miksi T.H. Whitesta on kirjoitettu todella vähän/informaation löytäminen on oudon vaikeaa. En ole päässyt tutustumaan muuhun tuotantoon, mutta The Darkest Horse hurmasi niissä määrin, että tämä keikkui todella pitkään 20 parhaan joukossa.
http://hypem.com/#/track/902588/T+H+White+-+The+Darkest+Horse

41. Portugal. The Man - People Say
People Say oli ensimmäinen kosketus uusimpaan Portugal. The Maniin, ja kitarapopbiisi paljasti pahimman progeilun jääneen taakse. Tämä biisi on yksi niistä esimerkkikappaleista, jotka kertovat, miksi P.TM on yksi läheisimmistä bändeistä minulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti