keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Festivaaliahdistus

Huono happi alkaa parantua, mikä on hyvä, sillä sen olisi pitänyt tilastojen valossa olla jo toissapäivänä illalla poissa. Sunnuntaina vannoin pysyväni kotona ikuisesti - tänään haen lippuni tämän viikonlopun juhannusfestivaalille. Himos festival 2009 tulee olemaan muuten meikäläisen ensimmäinen juhannusfestari, vaikka olen jo yli vuosikymmenen hinkunut yöttömään yöhön katsomaan Scooteria. Viimeinkin. ....

Festivaaliahdistus tällä hetkellä siis johtuu ihan muista asioista. Esimerkiksi sydämen tykytyksiä aiheuttaa Melt!in aikataulut, jotka aiemmin tällä viikolla bongasin. Tiesin etukäteen, että itku varmaan tulee aikataulujen saapuessa, mutta...

1/3 festivaalipäivän yö näyttää tältä:

PERJANTAI 17.7.
23:30-00:30 Skream & Benga
23:45-00:45 Crystal Castles
00:00-01:00 Travis
00:30-01:30 LA Roux
00:30-02:30 Kode9 & the Spaceape
01:30-03:00 Aphex Twin + Tim Hecker
02:30-03:30 Simian Mobile Disco
02:30-04:30 Goldie
03:30-04:30 Moderat
03:45-05:30 MSTRKRFT
05:00-07:00 Trentemøller
05:30-07:00 Deadmau5

Toki meno on melkein samanmoista jo aiemmin päivällä, ja festivaalialueella pitääkin olla viimeistään viiden aikaan illalla. Päivistä tulee pitkiä ja raskaita. Kokonaisista keikoista ei voi kuin haaveilla, mikä harmittaa vietävästi, sillä odotan jokaista em. esiintyjistä enemmän kuin esimerkiksi yhtään Provinssirockin esiintyjää. Lieneekin pakko missata noista ainakin Crystal Castles sillä verokkeella, että bändi on jo nähty useita kertoja. Unirytmi on myös pakko kääntää ympäri.

Lohdutukseksi muille ja itseäni lisää kiusatakseni väsäilin Melt!-aiheisen Spotify-soittolistan, joka löytyy TÄÄLTÄ!  Siinä on listattuna kaikki festivaalien esiintyjät, jotka Spotify löysi. Koska festivaalien sivuilta puuttuu bändiesittelyt, en voi olla 100% varma, onko yhtye oikea vai vain samanniminen. Kaikki artistisarakkeessa killuvat nimet eivät Saksassa esiinny, vaan listassa on myös artistien tekemiä remixejä. Soittolista toimii parhaiten shufflen kanssa.

Myös Roskilde pisti aikataulut pihalle. Sieltä tuli muutama helpotuksen huokaus, sillä Roskilden aikataulut mahdollistavat muutamien bändien missaamisen Saksassa. Hampaankiristyksiä tarjoiltiin kuitenkin myös Tanskasta. Jos jollakulla on mielipide, joka helpottaa valintojani, kuuntelen enemmän kuin mielelläni.

1. Mono VAI Mike Sheridan VAI Fleet Foxes?
2. Faith No More VAI Glasvegas?
3. 2ManyDJs VAI Oasis?
4. Lulu Rouge VAI Nine Inch Nails?
5. Röyksopp VAI N.A.S.A.?
6.  2562 VAI Neurosis?

Lisäksi harmittaa että Wavves ja Little Boots jäävät näkemättä, koska ovat aikatauluihin istutettuna The Mars Voltan kanssa päällekkäin. Olen muuten kirjoittantut Roskilde-tärppejä valmiiksi paljon, mutta nyt niitä pitää miettiä uusiksi näiden aikataulujen pohjalta. Kai.

9 kommenttia:

 1. Mun Melt-perjantai näyttää aika samalta. (Voiko tuosta selvitä laillisin päihtein...) Ja myös samanmoista soittolistaa oon öisin luukuttanut jo tovin itku silmässä. Oi oi oi.

  VastaaPoista
 2. Haha, oon miettinyt samaa, Kännejä ei ainakaan auta vetää. Kai tosta on joku bändi pudotettava listasta, että voi selvitä hengissä tuosta yöstä. Onneks sunnuntai ei oo tollasta menoa.

  VastaaPoista
 3. Eiks Wavves perunut koko kiertueensa? Primavera meni ainakin ilmeisen päin vittua.

  VastaaPoista
 4. Oskari: Niin mäkin luulin, mut Roskilde ei oo ilmottanut siitä mitään, ja on se tonne eilen ilmestyneisiin aikatauluihinkin tuupattu.

  VastaaPoista
 5. Kuhan eivät vaan buukkaa mitään oikeasti siistiä siihen tilalle tai voi harmittaa, koska Volta on kuitenkin Volta.

  VastaaPoista
 6. la roux kannattaa missata. se on livenä niiiiiiiiiin huono.

  VastaaPoista
 7. Oskari: Niinpä. Oon kuitenki ilonen että just ennen sitä ei oo mitään katsottavaa, että ehtii jopa hetken aikaa venailla hyvää tsekkailuspottia ja valmistautua keikkaan.

  Anna: Oho, 4 real? Mulla on ollu tosi kovat odotukset siitä noiden muutamien biisien perusteella. Eniten varmaan päänvaivaa aiheuttikin juuri toi kohta, koska Kode9 taas on SE juttu, jonka takia aloin rakastaa dubsteppiä.Tää ehkä helpottaa päätöksentekoa, kiitos.

  VastaaPoista
 8. Vaikka kilde jää tänä vuonna väliin, niin hauska katsoa aina ohjelmaa, kts. paljon olisi taas nähtävää. Mutta White Lies odeon:ssa, voin kuvitella kuinka täynnä teltta tulee olemaan...

  VastaaPoista
 9. Ilari: Huh, en edes hoksannut tota aiemmin. Pitänee mennä ajoissa sinne, koska oon monena vuonna joutunut katteleen pelkkiä selkiä tai muuten vaan tallautuun siinä teltassa. Taitaa olla myös Arenalla kova tunku torstaina kun Mew heittää ilmoille uuden levyn alusta loppuun. Mun mielestä se oli varma keissi, että ne on päälavalla, mut ei...

  VastaaPoista