tiistai 9. kesäkuuta 2009

mp3-tiistai

(Kuva: Ryan Russell)

Viime viikolla Helsingissä vieraillessani käväisin katsomassa aiemmin raportoitujen lisäksi myös The Gaslight Anthemin ja Jaakko & Jayn keikat. Jälkimmäinen ei ollut parhaimmassa vedossaan, vaikka yleisöä riitti jo lämppärillekin paljon, ja kyseessä oli kaiken lisäksi 7":n julkaisukeikka. The Gaslight Anthem sen sijaan ei oikein jaksanut lämmittää edes yhtä paljon kuin lämppäri. Myöhemmin Lepakkomiehessä ja Tavastialla yhtyeiden välissä esiintynyt amerikkalainen trubaduuri pärjäsi illasta parhaiten. (Huikkaisko joku nimen? Pääs unohtuun.)

Yleisön reaktioista päätellen The Gaslight Anthem iski kuitenkin johonkuhun loppuunmyydyssä yleisössä, mutta mielestäni keikka oli munaton. Muutama iskevä poppibiisi joukosta löytyi, mutta suurin osa keikasta meni täytteenä muutaman huipun välissä. Toinen/ yksi kohokohdista oli Great Expectations. Lataa akustinen versio hittibiisistä tätä kautta.



Toinen mp3-linkki ohjaa parin viikon päästä Alaskasta Suomeen saapuvan Portugal. the Manin sivuille. Ennen kokeellista post-hardcorea vääntäneen porukan tarjoilema maistiainen tulevalta levyltä (The Satanic Satanist, heinäkuu) kuulostaa lähinnä progressiiviselta kantripopilta, mutta se ei ole välttämättä huono asia. Varhaistelta materiaaliltaan yhtye muistutti jonkin verran esim. The Mars Voltaa, joka parin viikon kuluttua julkaisee loistavan radiokelpoisen levyn. The Mars Voltan uutuuslevy saattaa hyvinkin olla yksi vuoden parhaita julkaisuja ja taatusti lisää yhtyeen suosioita. Portugal. the Manin keikoilla saataneen selville, ovatko odotukseni toisesta kovasta kesäpoplevystä aiheelliset. Lataa People Say täältä.

Portugal. the Man Suomessa:
24.6. Helsinki, On the Rocks (Liput 8 euroa)
25.6. Turku, Klubi (Liput 9 euroa)
26.6. Tampere, Klubi (Liput 9 euroa)
Kaikilla keikoilla lämmittelemässä Cosmobile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti