torstai 16. huhtikuuta 2009

Roskilden ohjelmisto lähes valmis

Tanskan Roskilde Festival, pohjoismaisten musiikkifestivaalien kingi, lisäsi ohjelmistoonsa tänään huimat 74 esiintyjää. Edellisvuosien tapaan "suuri julkistus" sisälsi lähinnä tuntemattomampia esiintyjiä ja muutaman isomman luokan nimen. Tunnetuimmasta päästä listaan lisättiin tänään esimerkiksi Suomessakin kesällä nähtävät Nick Cave & The Bad Seeds, Isis, Mew ja Glasvegas. Pääesiintyjiin nostettiin myös tanskalainen Trentemøller + special guests, mitä vieraat sitten ikinä tarkoittavatkaan. Muutama vuosi takaperin elektronisen musiikin prinssi soitti ainutlaatuisen keikan live-yhtyeen kanssa. Muita tänään lisättyjä hätkähdyttäviä nimiä olivat mm. Diplon ja Switchin elektroninen dancehall-projekti Major Lazer, Grace Jones, japanilainen post-rockia soittava Mono ja muutama kuukausi takaperin uuden levyn julkaissut ...And You Will Know Us by the Trail of Dead.

Suomalainen Paavoharju sai toisen kotimaisen kaverin rinnalleen, kun ainoa suomalainen lisäys tänään oli Alamaailman Vasarat. Tämän bändin kokoluokan tietäen ei liene ihme, että kymmenissä julkaistuissa on harvakseltaan tuttuja nimiä, jos olettaa esiintyjien olevan samaa luokkaa tunnettavuudeltaan omissa kotimaissaan.

Tanskalaisen festivaalin foorumilla alkokin heti itku ja marmatus kaikkien aikojen huonoimmasta ohjelmistosta, mikä tapahtuu jokainen vuosi. Minä kävin ostamassa lippuni äsken ja aion tutustua vielä tuntemattomiin nimiin antamuksella, ja edellisvuoden tapaan koota niistä lisää tärppejä tänne. Ensimmäisten vilkaisujen perusteella tämäkin vuosi vaikuttaa lupaavalta. Niin, ja onhan vielä varmistamatta reilut 20 esiintyjää, jotka yleensä ovat ainakin osittain olleet tunnetummasta päästä kuin ison julkistuksen nimet.

(Klikkaa kuva isommaksi)

Katso kaikki festivaalin esiintyjät esittelyineen TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti