lauantai 11. huhtikuuta 2009

Misf*ts: GET BUSY @ Tavastia 3.4.2009

Tavastialle ja Semifinaliin jaettu kova nykymusiikin katsaus oli myyty loppuun jo ennen keikkojen alkua. Semifinalin puolella esiintyneet Vuk, Cats on Fire ja Joensuu 1685 jäivät valitettavasti katsomatta joko päällekkäisten soittoaikojen tai tungoksen vuoksi. Joensuita yritin päästä katsomaan, mutta Semifinal oli niin tukossa ettei siellä päässyt liikkumaan eteen eikä taakse.

Le Corps Mince de Françoise

Le Corps Mince de Françoise

Tavastian puolella rokanneet Le Corps Mince de Françoise, Huoratron ja Busy P sen sijaan olivat kaikki yhtä hyviä - niin outoa kuin se onkin myöntää. Corpset heittivät ehkä parhaan keikkansa, ja ainakin parvelta tarkasteltuna näytti, että täysi Tavastia otettiin haltuun hienosti. Europassa kiertäminen näkyi lavaesiintymisessä ja Tavastialla pumpanneet syvät bassot toivat tuttuihin biiseihin paljon lisäpontta. Ehkä ensimmäistä kertaa tuntui, ettei kaikki se hype bändin ympärillä ole ollut täysin tarpeetonta. Kaikki oli kunnossa.

Huoratron

Huoratron veti tapansa mukaan strobovaloilla tehostetun headbanger-keikan, ja villitsi yleisön. Myllytys oli kovaa lavan edessä. Lienee Aku Raski vakuuttanut keikkaa lavan reunalta seuranneen Busy P:nkin, sillä ranskalainen kävi ottamassa kuvia lujaa tykittäneestä miehestä. Keikka oli juuri niin hyvä kuin tältä mieheltä voi odottaa.

Busy P

Busy P aka Pedro Winter ei yltänyt aivan odotusteni tasolle. Heti Raskin jälkeen aloittanut ranskalainen musiikkimoguli soitti paljon levy-yhtiönsä Ed Bangerin bändejä ja muutakin ranskalaista kuultiin. Joukkoon oli eksynyt myös muutama klubeilla puhkisoitettu tsipale (mm. MGMT: Electric Feel (Justice Remix)), mikä toi mieleeni reilu kuukausi sitten vierailleen Kele Okereken epäonnistuneen dj-setin. Omia biisejä Winter soitti vain muutaman (ellei sitten joku ennen kuulemattomista kappaleista ollut herran tulevaa tuotantoa), ja esimerkiksi Pedrophilia jäi uupumaan setistä. Winter sai kuitenkin tunnelman kattoon ja hiestä märkä yleisö pyrki aina lavalle asti tanssimaan.

Vaikka harmittaakin, että samaan aikaan ollut HELOW-festivaali jäikin näkemättä, mega-MISF*TS tarjoili 12 euron hintaisille lipuille paljon vastinetta ja vähän enemmänkin. Hyvä hyvä!


Lisää kuvia täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti