tiistai 14. huhtikuuta 2009

High Places, Vuk, pintandwefall, On Volcano, Jaakko & Jay, Damn Seagulls & MFMB

Otsikossa lueteltua bändirypästä yhdistää se, että olen hiljattain nähnyt näiltä keikat, joista en ole vielä kirjoittanut sanaakaan. Lukuisien eri keikkaraporttien sijasta hoidankin nyt kaikki lyhyesti kerralla, että pääsen pitkästä aikaa kouluhommien pariin. Keikkaraportoinnissa tapahtuu muutenkin muutoksia heti tällä viikolla, sillä blogissani virtaavat nyt useat muutosten tuulet ;--)

MFMB @ Klubi, Tampere 14.3.2009
MFMB

Tämä keikka lienee jäänyt raportoimatta rehellisesti siitä syystä, että keikan jälkeen juhlittu Hang the Dj! -disko vei jotain muististani. Olin ilmeisesti ennakoinut sen jo ruotsalaisten esiintyessä, sillä kännykästäni löytyi tukisanalista, joka meni näin:
-Disco-punk
-Ruotsi-viikset
-Nähty
-Ei huono
-Helsinki-meno
-Yleisön kännibailaus

High Places & Vuk @ Dynamo, Turku 31.3.2009
Vuk

Brooklyniläinen High Places oli ennestään lähes tuntematon yhtye, ja edellinen Vukin keikkakaan ei oikein kolahtanut, joten Turkuun suuntasin enemmänkin hyvän tilaisuuden saatossa huvin vuoksi kuin keikkoja tarkastelemaan. Vuk osoittautui paremmaksi kolmikkona kuin duona, sillä rumpali piti rytmillään setin kasassa eikä se lähtenyt lapasista kuin viimeksi. Dynamossa riitti tunnelmaa, mutta jäin kaipaamaan Maj Karma -covereita, sillä viimeksi sellainen nousi illan kohokohdaksi. Pääesiintyjä High Placesin lavaesiintymisestä minulle tuli hämmentäviä Safri Duo -mielleyhtymiä. Kaiken kaikkiaan ihan kivalta kuulostaneen setin soittanut kaksikko tuntui keränneen eniten huomiota sympaattisilla nörttivälispiikeillään.

pintandwefall & On Volcano @ Klubi, Tampere 9.4.2009
Illan keikat eivät olleet parhaat kummaltakaan, mutta Klubi oli niin täynnä kuin kiirastorstain, hyvän musiikin, tuttujen kasvojen ja halvan alkoholin yhdistelmä voi väkeä paikalle houkutella. Keikkojen loputtua taisi paloturvallisuuden rajoittamat henkilömäärät olla hetken aikaa ylitettynä reippastikin, mutta onneksi tilanne korjaantui ajan kuluessa.

On Volcano

On Volcano

On Volcano kuulosti erilaiselta kuin viimeksi, mihin osasyynä olivat ennen kuulemattomat kappaleet, joita haluan kuulla mahdollisimman pian levytettynä! Keikasta jäi tuntuma, että Klubin lava on vielä liian iso nelikolle, ja intiimimpi pienen lavan tunnelma tuo bändin parhaita puolia paremmin esiin.

pintandwefall

pintandwefall

Pintandwefallin vahvuudet ovat live-esiintymisessä, ja nelikko todisti sen tälläkin kertaa. Tyttöjen positiivisella tavalla naiivit välispiikit nostivat hymyn kasvoille tälläkin kertaa. Edelleen oli hienoa ihailla soitinten vaihtelua ja innovatiivisuutta, kun faneilta lahjaksi saatua lakanaa käytettiin soittimena Hero Soundsin introon. Vaikka taso oli korkealla, tätäkin valloittavampi pintandwefall-keikka on varmasti joskus nähty.

Damn Seagulls & Jaakko & Jay @ Klubi, Tampere 11.4.2009

Yleisömäärästä olisi voinut päätellä, että lauantai ja torstai (tai keskiviikko) olivat tällä viikolla vaihtaneet paikkoja keskenään. Viikkoa aikaisemmin Hämeenlinnassa soitettu keikka oli kuulemma ollut loppuunmyyty, mutta kotikaupungissani se ei ollut lähelläkään. Tamperelaisyleisö lämpesi illan edetessä, vaikka se kovan työn ja lukuisien vihjailujen takana tuntuikin olevan...

Jaakko & Jay

Ensimmäisenä lavalle nousi huumoriorkesteri Jaakko & Olli - tai ainakin siinä suhteessa Jaakko & Jay laukoi vitsejä lavalta. Kaksikon todella voisi nimetä maailman parhaaksi lämppäriksi, sillä näiden miesten keikalla ei voi hyvänolon tunteelta välttyä kyynisinkään tosikko.

Damn Seagulls

Vaikka vitsit eivät Damn Seagullsilta samaan malliin taittuneetkaan, myös lokit tuovat kerrasta toiseen hyvän olon lavalla heiluessaan. Aiempaan tänä vuonna todistettuun keikkaan verrattuna treenauksen jälki näkyi, ja lavameininki oli paikoitellen jopa parempaa kuin vanhalla lokkikokoonpanolla. Jopa vanhat biisit kuulostivat paremmilta uusilla sovituksilla, ja tuntuikin kuin olisin kuullut Jesus Stole My Babyn ensimmäistä kertaa vuosiin.
Olen kai unohtanut mainita, että kaikessa yksinkertaisuudessaan Damn Seagullsien keikkoja koristava täytetty lokki on mahdollisesti nerokkain lavaste, jonka olen koskaan nähnyt! ...Eikä vähiten siitä syystä, että nämä viheliäät vieraat ovat jälleen palanneet liitelemään torien ylle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti