torstai 29. tammikuuta 2009

Tuomo & Samae Koskinen

Eilinen oli hyvä MySpace-päivä. Yleensä kaveripyyntölaatikossani odottaa läjä paskoja bändejä, jotka kaikki tsekkaan ennen kuin hylkään kaveripyynnön. Yleensä joukossa on muutama riittävän hyvä, jotka hyväksyn ystävikseni. Harvoin postilaatikosta löytyy helmiä. Eilinen olikin poikkeus sen osalta, sillä aina kaveripäivityslistalleni asti päätyi kolme seitsemästä bändistä. Ajattelin esitellä muutamia viime aikoina löytyneitä helmiä, mutta ensin tärkeimpään.


Ennakkokuunteluun päätyi eilen kaksi timanttisen kovaa kotimaista uutuusplattaa. Samaen Koskisen Elossa-levy vaikuttaa heti vuoden 2009 suomalaiselta yllättäjältä. Musiikki ei itsessään lyö laudalta, mutta sanoitusyhteistyö Kauko Röyhkän kanssa tuntuu pelaavan, sillä lyyrisesti levy on yksi parhasita suomenkielisistä, johon olen törmännyt aikoihin. Teksti on sekä helppotajuista että napakkaa. Teemalevy rakentuu elämänkuvauksellisten perjantailurittelujen ympärille, jotka on kirjoitettu sekä positiivisemmista että negatiivisimmista näkökulmista. Kielteisetkin kappaleet saavat suun kääntymään hymyyn, ja levy suorastaan sykkii hyvää alkavan viikonlopun fiilistä. Pystyn samastumaan useampaankin biisiin. Olisipa kappale 5+2 ilmestynyt jo vuosi sitten, kun täytin 20 vuotta. Perjantaista sen sijaan taitaa tulla meikäläisen uusi perjantaianthemi. Oikeastaan koko albumista taitaa tulla meikäläisen perjantailevy.


Myös Tuomo Prättälän Reaches Out for You menee suoraan ostoslistalleni. Vaikka osa debyytin vetovoimasta perustuikin yllättätykseen niin loistavasta Suomi-soulista, ei taso ole heikentynyt toiselle levylle tultaessa, päinvastoin. Monipuolisuus on lisääntynyt esikoisen jälkeen, ja kylmät väreet ravistelevat tuttuun tapaan Tuomon aukoessa leipäläpeään. Prättälä kuulostaa edelleen niin kovin kansainväliseltä.

Olipas kovatasoisia ja hyväntuulisia viikon levyvalintoja.

Kuuntele Samae täällä ja Tuomo täällä.

PS. Helsinkiläiset voivat ensi viikolla 4.2. suunnata Levykauppa Äx:ään ostamaan nämä uutukaiset, koska molemmat herrat ovat silloin paikalla soittamassa ilmaiskeikat. Muutoin Samae kiertää Suomea aina Kokemäeltä Hollolaan ja yliopistokaupunekeihin. Tuomo vierailee vain isoimmissa kaupungeissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti