torstai 22. tammikuuta 2009

One Day as a Lion


Tämä on kaikille niille, jotka ovat olleet kesällä yhtä kentässä kuin meikäläinen. Vähäsen nolottaa, että on mennyt tällainen ihan kokonaan ohi. Ala-/yläasteen Rage Against the Machine -vosuna innostuin huomatessani Zack de la Rochan tehneen kokonaisen ep:n verran musiikkia satunnaisten vierailujen jälkeen. Pakko myöntää, että kuolasin silti enemmän Jon Theodoren, Zackin parivaljakon ja entisen The Mars Volta -rumpalin, suoritukselle. Theodore on virallisesti maailman paras rumpali, joten onpa siistiä että kaksi viileetä jätkää ovat löytäneet toisensa.

Bändin mukaan nimetty esikois-ep kuulostaa valehtelematta RATMilta ilman Tom Morellon riffittelyä. Tähän väliin lienee syytä todeta, että Morello on yksi suurimmista kitarasankareistani. One Day as a Lion ei silti ole mikään köyhänmiehen Rage Against the Machine, mistä herra Theodore tosiaan pitää huolen. Mitään maailmaa mullistavaa ei siis ole tasavahvalla ep:llä luvassa, sillä duo esittää juuri sitä, mitä saattaa näiden miesten yhteistyöltä odottaa: poliittisia kannanottoja de la Rochan tutulla äänellä kailotettuna ja taitavaa rumpalointia.

Kuitenkin... Kaikille RATM:ia ja Jon Theodorea ikävöiville tämä on pakkokuuntelu.

4 kommenttia:

 1. Siistiä olla joskus sua edellä musamaailman tapahtumissa!
  Ihan siistejä biisejä kyllä, mutta ei niin hyviä et oisin kovin useasti tuota soittanut vaikka kärppänä sen heti levykaupasta juoksinkin.

  VastaaPoista
 2. Oon kyllä suoraan sanottuna ihan vihoviimeisessä jälkijunassa tän kanssa, enkä tosiaan tajuu, kuinka tämmönenkin on päässyt lipsahtaan ohi. Onneks lohduttaa, etten ollut ainoa myöhästynyt, sillä ehdin hehkuttaa tätä jo muutamalle musiikkinörttikaverille ennen postausta, ja nekin oli yhtä tietämättömiä asiasta kuin meikä.

  Täälläkin on kyllä sellainen kutina, ettei varmaan tuu pyörimään paljoa, koska toi RATM-kausi on jo koluttu läpi, mut ihan kiva ylläri tää oli.

  VastaaPoista
 3. mirde. haastoin sut semmoseen kuvajuttuun. käy tsekkaa. ei oo pakko tehdä, en tapa.

  VastaaPoista
 4. Jeah, näiltähän on tulossa kokopitkä levykin joskus. Oikeastaan sen piti kai jo tulla viime syksynä, mutta ton de la Rochan tuntien täytyy kai olla kärsivällinen. :D

  Myös Morellolta on tulossa uutta shittiä:

  http://www.streetsweepermusic.com/

  Ei kuulosta ihan yhtä hyvältä kuin ODAL, mut ihan kelpo ralli tuokin.

  VastaaPoista