keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

Ilosaarirock 2008

Joensuusta jäi käteen lähinnä flunssa. Missailin aika komiasti bändit, mutta se oli jokseenkin odotettavissa jo keskiviikkoisen Mad Caddies -kiinnostamattomuuden perusteella. Ilosaaressa tsekkasinkin vain osan parhaista: Converge, Mogwai, Giant Räbät, Common ja Comeback Kid. Aika hyvin missailtu siis. Ei kuitenkaan harmita. No, Cult of Luna ois ollu nasta kuten myös Venetian Snares, mutta nehän soitti muutenkin päällekäin.

Tuntui, että tänä vuonna liikkeellä oli kaikki, ihan kaikki. Kavereita tuli vastaan toisensa perään enkä oikein ehtinyt keskittyä mihinkään kunnolla. Jossain vaiheessa
lopetin kavereiden moikkaamisenkin, koska tuntui typerältä olla koko ajan käsi ojossa. So, no hard feelings. Lauantaiyöltä jäi mieleen megaiso ja kauan kestänyt tanssibattle, kiitti siitä naapurileirille.

Bändeistä Converge oli vähän väsähtänyt. Keikka ei missään nimessä ollut huono, vaikka muutamia biisejä jäinkin kaipaamaan. Odotin vain bändiltä paljon enemmän kuin "ihan hyvää", mikä oli ilmeisesti liikaa. Parasta Convergessa oli melkeinpä Ilosaarirockin esitteessä lukenut "Laskimet esiin, Converge tulee!". Kaveri sanoi, ettei taskulaskinkaan auttanut, koska väsytti niin paljon.

Converge

Giant Räbättiä en ehtinyt nähdä alusta, mutta Stepa ja Särre tuli lavalla ainakin nähtyä. Loppukeikkaa kuuntelin vähemmän aktiivisesti anniskelualueelta, koska oli liian kuuma. Olisi pitänyt varata kumisaappaiden sijasta mukaan aurinkorasvaa, vaikka pitäisihän se jo tietää, että Ilosaarirockissa paistaa aina aurinko - lupailivat sääennusteet mitä tahansa. Myös Commonin loppu meni anniskelualueelta, eikä siitä nyt sen kummemmin jäänyt edes sanottavaa.

Mogwai ja Comeback Kid olivat näkemistäni parhaat. Molempien keikkojen hyvään fiilikseeni tosin varmasti vaikutti ulkomusiikilliset asiat, kuten seura, mutta ei käy kieltäminen etteikö Mogwain Friend of the Night olisi itkettävän siisti livenä. Comeback Kidin sen sijaan tiedettiin jo etukäteen saavan porukan hulluksi ja aikamoinen pittihän siellä sitten olikin - IMO hurjempi kuin Convergessa. Jälleen luja esitys kanadalaisilta. Ei harmita, että missasin Mike Pattonin.

Nyt on sitten "isommat telttafestarit" käytynä. Edessä vielä ainakin sellasia festivaaleja tai tapahtumia kuin Grillin' fest, Puntala-rock ja Flow festival. Päätin alkaa jo säästää ensi kesää varten, sillä suunnitelmissa olisi kunnianhimoisesti Roskilden lisäksi Glastonbury ja Sziget, tai jotain muita ulkomaisia festivaaleja esiintyjistä riippuen.

----------------
Now playing: Abduktio - Kuparintuoksuinen Blues
via FoxyTunes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti