tiistai 29. heinäkuuta 2008

Puntala-rock 2008

Crust ei ole varsinaisesti koskaan uponnut täysillä, vaikka vietinkin varhaisteini-iän Tammelassa edesmenneillä puutalosquateilla. Punk-kiinnostus kaiketi lähti 2000-luvun alussa Abduktiosta ja muista "kavereiden" (toim.huom., silloisten ryyppytuttujen) bändeistä, 82-hc:n kautta siirtyi punkrockiin ja muuhun hitaampaan läiskintään ja lopulta päätyi takaisin Abduktioon ja uuden koulun hardcoreen. Niin, krustimeininki ei tosiaan niinkään kiinnosta, joten tämän vuoden Puntalasta ennakko-odotuksina oli Deathbed, dokaamista, matkalle kadonneita muistoja, jonkun random-yhtyeen keikalle eksyminen, dokaamista ja bändien missaamista. En paljoa ollut väärässä.

Perjantain tavoitteena oli nähdä nolla yhtyettä, mutta löysin itseni kuitenkin en-muista-kenen-kanssa The Assassinatorsin keikalta, joka osoittautui kaiken lisäksi hyväksi. Siitäkin huolimatta, että olen aikoinaan vihannut mimmilaulajia yhtä paljon kuin Coldplayta. Kuten muutama kirjoitusta taakse päin myönsin lopettaneeni sodan em. mainittua orkesteria vastaan, voidaan myöntää myös mimmivihan loppuneen - jo hieman aikaisemmin. Tanskalainen The Assassinators kuulosti hyvältä siitäkin huolimatta, että laulukieli oli tanska. Vaan millaisillahan prosenteilla sitä on kukaan punk-lyriikoista ennenkään selvää saanut?

Mr. Kaataja ja naiset yössä


Lauantaina taisin sinetöidä henkilökohtaisen Puntala-ennätyksen bändien näkemisessä. Kun listalle lisättiin No Heroes, Deathbed ja edellisenä iltana saatu uusi ystävä, irlantilainen Only Fumes and Corpses, rikkoui viime vuonna tehty edellinen, kolmen yhtyeen, ennätys. Soundit olivat kaikkien keikalla sellaista puuroa, ettei musiikista voinut saada kaikkea irti, vaikka ehkä joku humalainen on saattanut niin luullakin. Deathbed ja No Heroes olivat siis äänentoistoon nähden omat itsensä.

Only Fumes and Corpes toimi paremmin kuin odotin. Lavalla heiluneet hardcorea mättäneet Endstand-fanit eivät näyttäneet tutulta siitäkään huolimatta, että heidän kanssaan oli kuulemma vierähtänyt edellisyönä useita tunteja. Siitäkään huolimatta, että urhoollinen rumpali oli ollut pitämässä minusta huolta vielä aamullakin, kun olin kuulemma kaatuillut kännissä telttojen päälle. Loppuja minulle ei suostuttu kertomaan.

Irkkubändin jälkeen menin huonolla menestyksellä ottamaan vähän välikölliä, josta johtuen missasin tsekkauslistalla olleet Terveet Kädet, The Adolescentsin ja Keuhkot, mikä tosin oli oletettua jo etukäteen. Heräsin vielä kuitenkin yöllä tekemään isoimman festarimokani ikinä, kun puolet kavereistani (ja viinoistani) olivat jo lähteneet kotejansa kohti. Vähemmän kunnialla lopetettu viimeinen telttafestari oli kuitenkin sellainen kuin saattoi odottaa. Sekava, hauska ja taas yksi muistoton festivaali. Kiitos kaikille.

http://www.myspace.com/theassassinators - The Assassinators
http://www.myspace.com/viimosetpaevat - No Heroes
http://www.myspace.com/killedbybed - Deathbed
http://www.myspace.com/onlyfumesandcorpses - Only Fumes and Corpses

Keskiviikkona kalenterissa neljä punk-bändiä lisää, sillä tänään kävi vähän yllättäen käsky Propagandhin, Deathbedin, Anal Thunderin ja No Shamen keikalle Tavastialle. Samaan syssyyn Helsingissä myös bänditreenit, sillä tuli kai joku yhtye perustettua tuolla Lempäälän leirinnässä.

----------------
Now playing: Refused - New Noise
via FoxyTunes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti