keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Why? @ Kuudes Linja 12.5.2008 & Levykauppa Äx

Lähtö Helsinkiin venyi siinä määrin, että ehdin perjantaina ihailla kulttuuria myös Tampere Art Factory 08 -tapahtumassa. Ilmaisessa ulkoilmatapahtumassa oli mm. Swäg-miehistöstä tuttua porukkaa soittamassa bassotäytteistä ambienttia. Illemmalla löysin itseni Groovesta Dub-a-delik-klubilta esimerkiksi TV-Resistorin ja saksalaisen Kissogramin tähdittämän Hang the Dj!:n sijaan. Kaikista mahdollisista ennakkoasenteista huolimatta ilta oli varsin mallikelpoinen ja Groovessa oli oikeasti hyvä meininki. Lauantaina feidasin Helsingin toistamiseen ja lähdin Mouhijärvelle mökille kera kavereiden, levareiden ja kasan dubstep-levyjä, mikä oli luultavasti paras ratkaisu ikinä.

Maanantaina löysin sentään itseni Kutoselta ajoissa. Lämpännyt Ponytail kuulosti mukavan chilliltä maanantai-iltamusiikilta, mutta siinä jokseenkin levottomassa epämaanantaimaisessa tilassa se jäi valitettavasti taustamusiikiksi tuttuja moikkaillessa. En ollut aiemmin käynyt Kuudennella linjalla, ja se oli mielestäni varsin viihtyisä peruspaikka. Salin koosta johtuen siellä saa varmasti tiiviin tunnelman aikaan keikalla kuin keikalla.

Why?

Anticonin oma indie-hopiksi kuvailtu kalifornialainen Why? oli valitettavasti vaisu livenä. Symppispisteitä lähtee kyllä esiintymisasuna toimineille verryttelyhousuille ja ulapalla olleelle basistille, mutta soitantopisteet jää ikävästi miinukselle. Vain muutama biisi (Song of the Sad Assassin ja Rubber Traits) toimi livenä, eikä asiaa parantanut, että yksi tämän kesän kesäbiisiehdokkaista, The Hollows soitettiin ensimmäisenä pois tieltä, ja sekin löysästi. Harmillista, koska Alopecia on paikoitellen älyttömän hyvä levy, ja toivoin keikalta enemmän. Olisi kai ollut parempi vaihtoehto jäädä Tampereelle katsomaan Disco Ensembleä, ja jättää Why? livenä rauhaan, koska se nähtävästi toimii levyllä paremmin - toisin kuin Disco Ensemble.

Tiistaina oli pakko käydä tutustumassa Helsingin tuoreeseen Levykauppa Äxään. Ketjuhan on ollut olemassa muutamia vuosia (pian kolme vuotta?), ja olen Jyväskylässä käynyt ostoksilla ennenkin, mutta tää puhalsi jalat alta. Kuukausi sitten avattu liike oli isompi kuin olisin voinut kuvitella - ja voi jeesus niitä vinyylivalikoimia. Sitä oli kuin lapsena karkkikaupassa, vaikka karkki ei ole koskaan oikeastaan maistunutkaan. Koska mukanani oli kaveri, jota ei pahemmin levyt kiinnostaneet, en jäänyt kauppaan asumaan, vaikka taisi siellä melkein pari tuntia vierähtää. Mukaan lähti sekä vinyyleitä että cd-levyjä (Bonobo, Panda Bear, Modern Life is War, Klaxons (French EP!), Efterklang jne.) ihan naurettavan halvalla. Pitänee lähteä joskus Helsinkiin ihan vain levyostoksille.

KUVAT: http://www.flickr.com/photos/foonk/sets/72157605053258384/

http://www.myspace.com/whyanticon - Why?
http://www.myspace.com/ponitayl -Ponytail
http://www.levykauppax.fi - Levykauppa Äx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti