keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Festarikesä

Tässä sitä nyt taas ollaan persauki, sillä käväsin ostamassa Ilosaarirockiin lippuni. Viime vuonnahan se myytiin loppuun jo kesäkuun ensimmäisellä viikolla, ja tälläkin hetkellä näyttäisi olevan Tiketin eniten myyvä tapahtuma. Viime viikolla tuli myös sijoitettua Sigur Rósin Kulttuuritalon keikkaan. Liput tulevat Suomessa myyntiin huomenna, mutta niitä sai faniennakkona Sigur Rósin sivuilta heti keikan varmistuttua.

Tein eilen laskelmia, kuinka monta tämän vuoden Roskilde-esiintyjistä esiintyy kesällä myös Suomessa. Muistaakseni Suomesta löytyy tasan 15 esiintyjää, nyt kun jo hehkuttamani Santogold, Liars ja Yeasayer ilmoittivat keikoistaan. Jätin laskuista pois suomalaiset esiintyjät. Hienointa tässä on kaiketi se, ettei samoja nimiä satu yhtään festareille, joille olen Suomessa menossa, ellen sitten päädy kaikesta empimisestäni huolimatta Provinssiin. Pitää kaiketi tähdentää, että helpottihan se viime vuonna kohtuullisen paljon, kun pystyin hyvällä omalla tunnolla jättämään artisteja Tanskassa väliin "sillä näinhän ne jo Provinssissa". Toisaalta tänä vuonna saatan feidata Flow'n lauantaipäivän, koska suurin osa esiintyjistä on jo nähty. Päätökseni oikeastaan riippuu viikon päästä julkaistavista Blockfest-esiintyjistä. Niitä odotellessa kannattaa käydä äänestämässä kotimaista lempiesiintyjää festeille.

Tuntuu kuin tämän kesän suunnitelmissa olisi vähän festivaaleja, kiersinhän viime vuonna yhdeksät festivaalit. Vaan eiköhän sitä taas lukemat nouse samoille korville, vaikka kuinka yrittäisin pitää itseni kotona. Lähdinhän viime vuonna Provinssiin ja Puntalaankin muutaman tunnin varotusajalla :-D

Jos siellä on vielä päättämättä, minne suunnata tänä kesänä, suosittelen Ilosaarea lämpimästi. Siellä on helposti tämän kesän parhaat esiintyjät, halvin lippu eikä laulurinteen meininki ole ikinä jättänyt kylmäksi. Jos ei Joensuuhun asti mieli lähteä, seuraava vaihtoehto on Flow festival, joka ei kaupunkifestivaalina kuitenkaan sykäytä yhtä voimakkaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti