lauantai 23. kesäkuuta 2012

RF12: Spector

Vaikka jo meidän Facebook-sivulla toivottelinkin hyvät juhannukset, ja mielessäni ajattelin pitää radiohiljaisuutta vähintään maanantaihin asti, innostuin kuitenkin kirjottelemaan aurinkotuolissani järven rannalla. (Taidan olla pahasti tietokoneriippuvainen.) Tällä kertaa kerron bändistä, joka oli kirjoituslistan kärjessä jo kolme kuukautta sitten, mutta joka on sen jälkeen todistanut entistä vahvemmin olevansa ainakin yhden postauksen arvoinen. Roskilde-ennakkoo!

Kuva: Joe Tovey Frost

Ei mitään uutta maan päällä, mutta Spectorilla on tarttuvat biisit, kliseisiä aavikkomusavideoita ja hyvä koneisto taustalla. Bändin kotisivuilla heti nimen alla lukeekin rehellisesti nothing you haven't seen before, mutta Jools Holland ja Zane Lowe rakastavat, Coachella on jo valloitettu, maailmaa on kierretty Florence and the Machinen lämppärinä, BBC:n Sound of 2012 -ehdokkaana on oltu sekä NME:n viileyslistalle on päädytty.

Hype on kova ja keskisuuria YouTube-hittejä on julkaistu jo useita – ja debyyttialbumi on luonnollisesti vasta matkalla. Enjoy It While It Lasts julkaistaan elokuun puolivälissä, eikä toistaiseksi voi kuin arvuutella, onko albumi nimetty tulevaa ennakoiden. Selvältä vaikuttaa kuitenkin se, että isoimmat nautinnot bändille ovat vasta tulossa. Ei ole enää montaa päivää siihen, että Spector saapuu hurmaamaan Roskilden yleisön, ja meikämandoliinilla se onkin odotetuimpien keikkojen kärkipäässä. Mukanalaulamiskelpoiset kertosäkeet ja tanssittavat rytmit viittaavat siihen, että yhtye saattaa olla täydellinen festaribändi.

Lontoolaista yhtyettä voisi kuvailla sekoitukseksi The Vaccinesia ja The Killersiä. Stailatun kuoren alla bändin kappaleet ovat helpostilähestyttäviä ja pullollaan koukkuja, ja niiden uskoisi löytävän tiensä vähintään YleX:n soittolistoille ja Tavastian lauantaidiskon tanssilattialle. Jos radioystävällinen indierock putoaa, suosittelen painaan playta alta. Matkalla on varmasti vuoden päässäsoivin debyyttialbumi.


Linkkejä:

Facebook
Twitter
www

1 kommentti:

  1. kävin tsekkaamassa edinburghissa noin kuukausi sitten, toimii! chevy thunder on kyllä hieno kesäbiisi.

    VastaaPoista