tiistai 19. kesäkuuta 2012

Äänijännite (LP)

Mulla on tällä hetkellä kesken ainakin viisi postausta suomalaisista yhtyeistä, ja uusia hehkutuksen arvoisia aiheita tuntuu löytyvän useita päivässä. Eli sitä tahtia etten ehdi edellistäkään saada valmiiksi. Jonon kärkeen kaahasi kuitenkin Äänijännite tuoreella albumillaan. NIIN LOISTAVAA TYÖTÄ KUNDIT ETTÄ PITÄÄ IHAN CAPS LOCKILLA ILMAISTA. Sama vähän asiallisemmin:

Levynkansi aiheuttaa mussa karkinhimoa, vaikken yleensä voikaan sietää makeisia.
Äänijännite on harvinainen löytö näinä päivinä, jolloin lähes kaikki bändit muistuttavat toisiaan aina tylsyydeksi asti. Siinä porukassa Äänijännite kuulostaa tuoreelta. Jo kymmenen vuotta kasassa olleen yhtyeen ydin syntyy vahvasta groovesta, heleistä syntikoista, levottomista matemaattisista rytmeistä ja diskobassosta. Kun persoonalliseen saundiin yhdistetään vielä hyvät ja kasvavat sävellykset sekä muissa yhtyeissä hankittu soittotaito, toimii Äänijännite kansainväliselläkin tasolla. 


Biisit ovat suurimmaksi osaksi instrumentaalisia, mutta kun Siinaistakin tuttu Saku Kämäräinen laulaa, hän laulaa englanniksi. Siinä mielessä huonolta punk-bändiltä kuulostava suomenkielinen yhtyeen nimi saattaa jarruttaa suosiota aivan suotta, mutta laadukas musiikki löytää kohderyhmänsä ennen pitkää taatusti. Megahittiä Äänijännitteestä tuskin tulee ulkomailla tai Suomessakaan, mutta tietyn musaporukan roihuava rakkaus aivan varmasti.

Näinkin progressiivinen ja vahva musiikki toimii lähinnä kokonaisuutena, ja albumilta on lähes mahdotonta poimia yhtä kappaletta "tärpiksi". Onneksemme koko levy onkin kuultavissa Soundcloudista. Se julkaistaan virallisesti ensi viikolla, minkä jälkeen sitä saa sitten fyysisenäkin hyllyynsä. Nii joo, ja livenäkin toimii erittäin hyvin. Käykää tsekkaamassa sitten kun siihen taas joskus tulee mahdollisuus!Linkkejä:

Facebook
Soundcloud

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti