keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Sian Alice Group --> Anastacia Mouna

Tänään lähdössä kuuntelemaan Florence + The Machinea loppuunmyydylle Tavastialle? Ajattelitko tulla paikalle jo lämppäriksi? Aloin kirjoittaa tekstiä Sian Alice Groupista jo kuukausi takaperin, ja unohdin sen niin pitkäksi aikaa, että lämppärikin ehti vaihtua. Sian Alice Groupin biiseissä on kuitenkin sen verran hyviä juttuja, että peruuntumisesta huolimatta sanon muutaman sanan.

Vaikka kovasti toivoinkin samaa lämppäriä kuin kiertueen Brittihaarassa (The Drums), ei Sian Alice Group olisi ollut hassumpi vaihtoehto. Se olisi ollut taas niitä lämppäreitä, joista ei ole aiemmin kuullutkaan, mutta mites kävi esimerkiksi Bloc Partya lämpänneelle entuudestaan tuntemattomalle Delphicille? Toisaalta, uusi lämppäri on varmaan entistä tuntemattomampi...

Vokalisti Sian Ahernin ympärille kietoutuvasta musiikista ensimmäisenä nousee esiin post-rock, sitten dream pop, sitten kokeellinen rock ja klassisia (proge)rokkikuvioitakin voi nuottiviivojen välistä löytää. Välillä hennot mutta määrätietoiset kappaleet muistuttavat esimerkiksi Portisheadia, mutta niin väritön skaala ei ole, että yhdellä vertauksella selviäisi. Levyjä kuunnellessa ei ole vaikeaa päätellä, miksi Sian Alice Groupin piti lämmitellä Florencea, eikä yhteneväisyydet jää pelkkiin vahvoihin naisvokalisteihin.



MySpacehttp://www.myspace.com/sianalicegroup
SpotifySian Alice Group
www:  http://www.sianalicegroup.com

Vaan tässähän tosiaan kävi niin, että bändi joutui perumaan lämmittelynsä aikatauluongelmien vuoksi, ja ennen brittisensaatiota lavalle nousee kotimainen Anastacia Mouna. Mouna vetelee pianostaan kauniita sointuja, laulu on vahvaa, biisit ihan kivoja jne. Folk-sävytteisiä laihoja yhden naisen balladeja tehdään kuitenkin niin paljon, ettei Mouna eroa niistä mitenkään.  Jos Vuk iskee, suosittelen saapumaan Tavastialle ajoissa. Itse en ole vielä varma, kiinnostaako uusi lämppäri niin paljoa.

MySpace: http://www.myspace.com/anastaciamouna

PS. Koska olen näinä vuodenaikoina taipuvainen festarispekulaatioihin, haluan jakaa kanssanne mahdollisuuksia: M.I.A., Paul Weller, The XX, La Roux, LCD Soundsystem ym. esiintyvät Øyassa sekä Way Out Westissä. Molemmat festivaalit sijoittuvat Pohjoismaihin ja järjestetään samana viikonloppuna kuin Flow Festival... Flow'n ainoa 'varma' esiintyjä (Major Lazer) esiintyy myös Øyassa.

4 kommenttia:

  1. Niin se vaan on, että jos LCD ja M.I.A. ei Flow'hun varmistu jossain kohtaa, niin on edessä ulkomaille lähtö taas. Way Out West oli viime vuonna aivan utmärkt. :)

    VastaaPoista
  2. Siinä vaiheessa voisin itsekin harkita. M.I.A. ois aivan pakko nähdä tänä vuonna.

    VastaaPoista
  3. No katotaan toteutuuko toiveet... Keikka-arviota Florence & The Machinesta olis kiva kuulla!

    VastaaPoista
  4. Keikka-arvio tulee varmaan huomenna! Piti jo tänään kirjoitella, mut tän päivän ohjelmaan kuului yhdeksän livebändiä nii tuli vähän kiire :-D

    VastaaPoista