tiistai 2. maaliskuuta 2010

Festareita ja levyjä

Tänäänkin on tapahtunut paljon. Ruisrock paljasti osan 40 vuotta täyttävän festivaalin juhlaohjelmistosta, joka ei yllättänyt. Kotimaisista ainoa esiintyjä, jota ei joka vuosi Turussa nähdä on Don Huonot, joka tekee paluun lavoille Ruisrockissa. Ulkomaisetkin jatkavat ennakoitua linjaa: The Sounds, The Ark, Billy Talent, Flogging Molly, Porcupine Tree, The Baseballs jne. Okei, muutama hyväkin kiinnitys löytyi... pystypeukku esimerkiksi Belle & Sebastianista!


Vaikka en aiokaan tehdä eilisen kaltaista festariesittelypostausta, on pakko mainita ulkomaan uutisistakin. Ruisrockin kanssa samana viikonloppuna järjestettävä belgialainen Rock Werchter lisäsi tänään jo ennestään huikeaan ohjelmaansa 20 uutta esiintyjiä, jotka ovat vähän eri tasoa kuin Turun tutut naamat... Editors, Phoenix, Alice in Chains, LCD Soundsystem, The XX, Empire of the Sun, Skunk Anansie jne. Ennestään Werchterissä oli kiinnitettynä mm. Pearl Jam, Muse, Faithless, Them Crooked Vultures, Rammstein, Pink ja Green Day.


Ja sittenkin, meikämandoliinin mielestä parempi vaihtoehto molemmille on se Roskilde Festival, jonka esiintyjät eivät vielä ole räjäyttäneet pottia. Vaan ihmekös tuo, kun on pääesiintyjät vielä Them Crooked Vulturesia lukuunottamatta puuttuvat. Joskus ensi kuun puolivälillä voi vissiinkin odotella noin sadan esiintyjän kertavarmistusta.

Portugal. the Man

Isoin huutomerkki tämän päivän kohdalla oli kuitenkin Portugal. The Manin uusi levy! American Ghetto kuulostaa ensikuunteluiden perusteella levyltä, jonka on tehnyt bändi, joka se on tehnyt. Levyltä löytyy elektronisia surinoita ja hipidihopbiittejä, mutta biisit ovat kaiken sen alla silti tosi Portugal. The Mania. Taidan nauttia bändistä enemmän perinteisempänä, joten parhaalta levyltä se ei kuulosta, mutta taas kelpo kappaleita on mukana. Ensimmäisenä joukosta kolahti 60 Years. Levyn voi ostaa täältä, ja streamata vaikka tästä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti