sunnuntai 22. kesäkuuta 2008

Roskilden aikataulut ovat täällä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!one

Juhannuksen päätteeksi kädet ovat niin turvonneet hyttysenpistoista, että kirjoittaminenkin on vaikeaa. Silmissäkin on kaksi pistosta. Kerrassaan kutittavan karmivan päätöksen muuten upealle juhannukselle julkaisi myös Roskilde Festival. Soittoaikojen ja -päivien spekulaatiosta siirrytään nyt settilistojen mietiskelyyn, sillä aikataulut ovat täällä. Nyt voi taas alkaa sotasuunnitelmien piirtämisen sille, mitä reittiä olisi paras hyökätä kilometrin päässä toisistaan sijaisteville lavoille.

Näin festivaalivieraan näkökulmasta aikataulujen hyväksymistä edeltää kieltäminen. Ei Neil Young ja My Bloody Valentine VOI soittaa päällekäin! (Eihän ne nyt oikeasti voi?) Onko Enter Shikarin ja Anti-Flagin kuuntelijat niin eri joukkoa, että nekin voi huoletta pistää päällekäin? Ei Radioheadin kanssa ohjelmapaikkaa vaan VOI jakaa neljä kiinnostavaa bändiä. Eihän kenenkään pitäisi joutua soittamaan päällekäin bändin kanssa, josta kaikki tykkäävät. (Varsinkin jos oma musiikki vielä kuuluu samaan genreen...)

Nyt olen omiin aikatauluihini kuitenkin ympyrät ympyröinyt. Huonomminkin olisi voinut käydä: nyt jää väliin mm. Band of Horses, The Hellacopters, Gnarls Barkley, Duffy, Gossip, The Streets, Goldfrapp ja Grinderman, vaikkakin jälkimmäistä on pakko päästä kuulemaan edes yksi kappale, tai edes puolikas kappale. Isoin harmitus kohdistuu luultavasti The Chemical Brothersin ja dubstep-sankareiden osittaiseen päällekäisyyteen, mutta seuraussuhteet varmasti lutviutuvat viimeistään festivaalialueella. Myös Hot Chipin ja Fuck Buttonsin väliltä valitseminen tulee olemaan vaikeaa. Kiireiset aikatauluni näkyvät oheisesta kuvasta klikkaamalla. Kaikki ei ole vielä selvää. Alkoholille ei juuri jää aikaa, eikä oikein muullekaan, vaikka tuskin tarvitsee sanoa, ettei näissä hommissa ikinä mikään mene suunnitellulla tavalla.

Jay-Z:n kunnia festivaalin päättävänä pääesiintyjänä ei ollut odotettavissa, mutta varsinaisiin päättäjiin en voisi tyytyväisempi olla: Dan Deacon Digitalismin lämmittämänä tulee varmasti päättämään festivaalin riehakkaasti. Enää tuskin on tarpeellista kirjoitella Roskilde-tärppejä, koska aikataulujen myötä katsottavat aktit löytyvät varmasti muutenkin, mutta jotain lämppäystä varmasti on luvassa, sillä meikäläisen festivaalifiilis on taas jyrkässä nousussa. Lähtöön on enää VIIKKO!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti