torstai 26. marraskuuta 2009

Late of the Pier - Blueperry

Tällä hetkellä monen kakkosalbumin odotus piinaa minua. Edellisvuosina olen innostunut tosi monesta debyytistä, ja kakkoslevy on usein näyttänyt, kannattiko innostuminen. Kaiser Chiefsin Employment oli yksi eniten soitetuista levyistä ilmestymisvuotenaan ja CSS-debyytti myös oman aikansa elämänkuvaus. Suunta ensijulkaisujen jälkeen on valitettavasti ollut näiden yhtyeiden kohdalla ikävän jyrkkää laskua, eikä suoraan sanottuna enää juurikaan kiinnosta.

Kovimman odotuksen alla on ollut ties kuinka kauan Klaxonsin tuleva kakkosalbumi. Julkaisunhan piti tapahtua jo viime vuonna. Sitten julkaisupäivää siirrettiin alkuvuoteen. Sitten levy-yhtiö sanoi, ettei kelpaa. Tehkää levy uudestaan. Ei ole äännähdystäkää sieltä suunnasta aikoihin kuulunut, joten oletan työn valmistuvan, toistamiseen. Ilokseni huomasinkin Klaxonsin sivuilla juoksevan laskurin. Tarkemmin katsasteltuani lukemat eivät kuitenkaan pienentyneet vaan kasvoivat sekunti sekunnilta, päivä päivältä. Uuden materiaalin julkaisuajankohtaa tästä on siis turha yrittää edes johdatella, mutta johonkin se viittaa.

Klaxonsin todellisen potentiaalin paljastumista odotellessa (enhän mä oikeasti arvioi bändejä näin mustavalkoisesti) voi kuunnella esimakua samaan kategoriaan uppoavan Late of the Pierin tulevasta suunnasta. Blueberryn perusteella kompassi osoittaa oikeaan suuntaan. Bändille ominainen kierous löytyy ainakin tästä biisistä, mutta turhaa hyökkäävyyttä on karsittu ja hyviä pop-koukkuja korostettu. Innolla odottanen siis myös tulevaa Late of the Pierin toista pitkäsoittoa, ja kunnollista versiota alla olevasta uudesta kappaleesta...http://klaxons.net/
http://www.lateofthepier.com/
Spotify: Klaxons – Myths of the Near Future
Spotify: Late of the Pier

2 kommenttia:

  1. Jep! Tää tuli ihan yllättäen vastaan ja yllätti hyvyydellään. Vaikka diggasin debyytistä _tosi paljon_, en rehellisesti sanottuna uskonut että bändi pystyisi tekemään jatkossakin kiinnostavaa musiikkia.

    VastaaPoista