tiistai 10. marraskuuta 2009

Darker My Love

Viime viikolla esittelin Hockeyn, jota oli tarkoitus mennä katsomaan torstaina Italiaan, mutta päivä kirjoitukseni jälkeen  yhtye perui keikkansa ja ilmeisesti siirsi Milanon keikan muun Euroopan kiertueen joukkoon... Eli se siitä viiden euron huvista. Toinen mainitsemani lisäys alkuperäiseen keikkalistaani onkin paljon kiinnostavampi. Olen kypsytellyt losangelesilaisen Darker My Loven kakkosalbumia ”2” jo kohtuullisen kauan, eikä hidas aukeaminen ollut taaskaan huono juttu.


(Photo: Heather Culp)


Mm. The Distillersin, The Nerve Agentsin ja The Fallin entisistä jäsenistä koostuvan Darker My Loven viime vuonna julkaistu kakkoslevy summaa yhteen saumattomasti viimeisen 50 vuoden musiikin. No, ei aivan kaikkea, mutta kaikuja löytyy useimmilta vuosikymmeniltä. Silti 2:n soundi istuu parhaiten 2010-luvulle, minkä takia yhtye varmasti onkin valittu lämmittelemään White Liesia Milanoon ja muualle.

Darker My Loven pääraaka-aineet ovat psykedelia ja shoegaze, ja 2-levyä luukuttaessani mieleen on noussut sellaisia nimiä kuin Kingston Wall, My Bloody Valentine, Wigwam, The Beatles ja miksei jokin indie rock- tai post-punk -poppookin. Siltikään Darker My Love ei kuulosta yhdeltäkään edellä mainituista, vain itseltään. Ystäväni tosin väitti  joidenkin biisien kuulostavan aivan Kula Shakerilta, mutten aio itse ottaa tähän sen enempää kantaa, sillä Kula Shaker on pysynyt osaltani vielä liian kuuntelemattomana.

Oli miten oli, harmittaa että löysin levyn vasta tänä vuonna, sillä olin nostamassa tätä jo vuoden 2009 lempilevyihini. Ja toisaalta ei harmita yhtään, koska odotan perjantailta ehkä enemmän jo lämppäriä kuin itse pääaktia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti