perjantai 27. maaliskuuta 2009

Girl Talk @ Redrum, Helsinki 26.3.2009

Keikan jälkeiset "en hikoile näin paljon edes saunassa" ja "aivan kuin olisi käynyt suihkussa vaatteet päällä" -kommentit olivat täysin oikeutettuja ja mahdollisesti jopa riittämättömiä kuvaamaan Redrum-nimisen saunan hikistä tunnelmaa viime yönä. En oikein jaksa uskoa, että päällä ollut paitani koskaan enää tuoksuu normaalilta - niin läpimärkä se oli (on) itseni, muun yleisön sekä itsensä Gregg Gillisin hiestä. Kuvia en saanut otettua kuin muutaman, koska kamerani linssi huurtui heti kun otin linssisuojuksen pois...

Girl Talk
(Kuva: Susan Seppälä)

Meininki oli siis kuuma. Odotukset illasta olivat todella korkealla, mutta ne täyttyivät helpohkosti. Heti ensimmäisen kappaleen (liioittelenko, oliko se vasta toisen?) aikana lava koki yleisöryntäyksen, ja tungosta riitti vielä senkin jälkeen, kun Gillis oli jättänyt lavan. Hulluista pöytäjorailuista, tunnelman lietsomisesta ja yleisön kanssa veljeilystä tunnettu mash-up-taiteilija nähtiin myös Redrumissa huteralla pöydällä keikkumassa hikisissä olohousuissaan.

Musiikillisesta puolesta ei oikein jäänyt sanottavaa. Samaa kreisiä mash-uppia Girl Talk on niin livenä kuin levylläkin eikä hämminkiä syntynyt kuin miehen USB-tikun (tai joku muu USB:in päässä ollut?) hukkuessa, jolloin sama sample jäi hetkeksi polkemaan paikalleen. Luultavasti yleisö otti sen kuitenkin vain tunnelman nostattamisena/ yleisön huudatuksena. Odotusteni mukaisesti tuoreemmatkin biisit olivat yhdistyneet bailuralleiksi Gillisin käsittelyssä eli myös uusia biisejä kuultiin jo julkaistujen ohella. Käytännössä keikka oli tätä:
Setlist

Girl Talk
(Kuva: Susan Seppälä)

Girl Talk
(Kuva: Susan Seppälä)

Girl Talk

Girl Talk

1 kommentti: