keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Keskiviikkouutisia

Olen viikko viikolta vakuuttuneempi, että lempiviikonpäivän titteli on lipumassa perjantai-lauantai -kaksikolta keskiviikolle. Sen lisäksi että se on virallinen levynjulkaisupäivä Suomessa kyseisenä päivänä MySpace-julkaisee viikon ennakkokuunteluartistit ja Roskilde Festival esiintyjänsä.

Roskilde nosti päätään ensimmäisten suorastaan paskojen varmistusten jälkeen ja jatkaa viikko sitten varmistetun Oasiksen jälkeen hyvää linjaansa. Tänään varmistui eniten festivaaleille toivomani The Mars Volta, puolikas The Knifesta eli Fever Ray, viime vuoden Pitchfork-voittaja Fleet Foxes ja tanskalainen erikoiselta hiphop-world music-dubstep -yhdistelmältä kuulostava Den Sorte Skole. Hurraa! The Mars Voltasta päästäänkin usealta taholta kuulemaani huhuun, jonka mukaan herrat saapuisivat tänä vuonna myös Ilosaarirockiin. Aika näyttää, näenkö yhden lempiyhtyeistäni kesällä kahdesti.

(Kuva: Kai Kuusisto)

MySpace Suomikin pisti tähän asti parhaat ennakkokuuntelunsa kehiin. Viikon artistina loistaa Michael Black Electro. Live-esiintymisten perusteella minua vaivasi pieni pelko Hysän energisyyden aiheuttamista mahdollisista ylilyönneistä, mutta tuotanto on onnistunut suuntaamaan energian juuri oikeisiin kohteisiin. Vaikka kaikuja kuuluu useista musiikkityyleistä, ei materiaali ole kaukana Ceebrolisticsista. Ensimmäisten pyöräytysten perusteella 13 kappaleen soolodebyytti saattaa olla tulevan vuoden suosikkilevyjäni. Stripped Anathomy of Michael Black Electro ennakkokuuntelussa seuraavat kaksi viikkoa MBE:n MySpacessa.

Kaksi muutakin ennakkokuunteluun päätynyttä ilahduttivat. Fonal Recordsille levyttävä laadukas instrumentaalipumppu Shogun Kunitoki julkaisee vihdoinkin kakkosalbuminsa Vinonaamakasion, ja toisena viikon päästä ilmestyvänä albumina kuunneltavissa on turkulaisen indie pop-ryhmän Cats on Firen Our Temperance Movement.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti