keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Tampere Film Festival

Viimeisen viikon olen keskittynyt missaamaan lähes kaiken. Tampere Film Festivalit edustivat minulle yhtä tarkkaavaisuuden puutetta. Keskiviikkona nukuin ohi Magyar Possen säestämän elokuvanäytöksen ja torstaina nukahtelin leffateatterissa kun Jimi Tenor säesti Andy Warholin unettavia taidepätkiä. Perjantaina Pakkahuoneella esitetyt dubstep-dokumentti Bassweight ja aiheeseen liittyneet musiikkivideot kiinnittivät kyllä kaiken huomioni, mutta sen jälkeen vietetyt Bassfaith-jatkobileet jaksoivat tanssittaa minua reippaan tunnin verran ennen kuin painelin kotiini lepäämään.

Lauantaina virettä olikin sen sijaan vähän liikaa, minkä johdosta sekä elokuvat että esiintyjät unohtuivat omaan arvoonsa kavereiden viedessä kaiken huomioni. No, totta kai Ceebrolistics tuli tarkastettua. Keikka oli samaa kovaa tasoa kuin vajaa kuukausi takaperin Turussa. Oli ilo huomata, että keikat erosivat sisällöiltään enkä joutunut tarkastamaan samaa keikkaa kahdesti.

Eilen oli tarkoitus piipahtaa taas Helsingissä. Kutsu kävi Bar Looseen Pete Parkkosen levynjulkaisukeikalle, mutta päädyin viettämään koko päivän (yllättäen) sängyn pohjalla, kun sunnuntaiaamuna krapulaksi luultu väsy paljastuikin norovirukseksi. Tilalleni edustamaan lähettämäni kämppikset kertoivat keikan maistuneen... samoin kuin ilmaisten juomien. Minä ilmeisesti tyydyn huomenna nimmarikeikkaan Tampereen Sokoksella.......

Jäi viikonlopulta käteen silti muutakin kuin kymmenen litraa oksennusta. Tampere Film Festivalin jokainen ilta oli hintansa väärti, eikä musiikin ja elokuvien kombinaatio häiriintynytkään pienistä teknisistä ongelmista. Jimi Tenor sopi Warholin taustalle kuin nenä päähän, ja sekä Bassweight että Tags'n'Beats -iltojen ohjelmistovalinnat tyydyttivät. Tässä kaksi lempimusiikkivideota, jotka sisältyivät viikonloppuuni.

Roots Manuva: Witness
(2001) Ohjaus: Matt Kirby


Kode9 & Spaceape: Time Patrol (2008) Ohjaus: Jasmin Jodry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti