torstai 23. lokakuuta 2008

On Volcano

Viime viikolla lupasin paljastaa Tampereen parhaan bändin. Eilen lähdin Artturiin Lost in Musicin avauskeikalle katsomaan sitä, ja nyt olen entistä vakuuttuneempi ettei julistukseni osu väärään kohteeseen. Aiemmilla näkemilläni keikoilla On Volcano on tarjoillut post-rockimaisia maalailevia shoegaze-spektaakkeleita, mutta siitä oli selvästi menty eteenpäin.

Keväällä julkaistu omakustanne-ep My Sleep Was Filled with Dreams on pyörinyt stereoissani kovalla syötöllä etenkin nyt syksyllä. Se kuulostaa valmiilta, kansainväliseltä ja ennen kaikkea itseltään. Jokainen ep:n kappaleista on oikeutettu paikkansa julkaisulla. Yllätyin ymmärtäessäni, ettei kukaan ole vielä signannut bändiä. Voin samalla julistaa yhtyeen olevan koko Suomen paras kokoonpano, joka on vailla levy-yhtiötä. Ei luultavasti pitkään kuitenkaan, sillä olen törmännyt muutamiin mainintoihin yhtyeestä eurooppalaisissa musiikkiblogeissakin.

Menin siis syystä innoissani eilen Artturiin. Kaikki kuulemani On Volcanon materiaali on tähän asti ollut ainakin lähellä sitä post-rockahtavaa shoegazea. Esimerkiksi yhtyeen MySpacessa kaikki kappaleet edustavat juuri sitä, mutta livenä yhtye pisti päälle uuden vaihteen. Suurin piirtein puolivälissä show'ta kenkiintuijottelu sai väistyä, ja bändi muuttui hetkellisesti Suomen Arcade Fireksi. En osannut odottaa sitä, mutta yllätys oli positiviinen. Keikan jälkeen päässä soikin juuri se kappale, jonka ajaksi basisti Lassi muuttui keulakuvaksi.

On Volcano

Kuuntele My Sleep Was Filled with Dreams täällä. Kaksi kappaleista on ladattavissa.

http://www.myspace.com/onvolcano
http://www.onvolcano.com/

1 kommentti:

  1. Great!!!
    Excellent picture and pretty "song".
    Congratulations!!!

    VastaaPoista