torstai 16. lokakuuta 2008

Aliarvostetuimmat suomalaiset

Näkemykseni siitä, mitä suomalaisten tulisi kuunnella enemmän - ja suitsuttaa vielä enemmän ulkomaalaisille kavereilleen.

1. Penniless
- Lienee samalla koko pohjoismaiden aliarvostetuin yhtye. Kriitikot ovat tietenkin ylistäneet nakkilalaisia jo viime vuosituhannen puolelta asti, mutta suuri yleisö ei ole löytänyt omakseen. Missä vika? Näillä on enemmän hittibiisejä kuin sormet ja varpaat riittävät laskea. Tsekatkaa vaikka MySpacesta, ei yhtään huonoa rallia! (Tosin suosittelen silti soittimen alapäätä.)
myspace.com/pennilessbiz

2. The Scaramangas
- Ei kaukana ykköspallilta. Debyytti oli jotakuinkin melkein ok levy, mutta viime vuonna julkaistu Don't Follow the Weak on parasta, mitä tuosta musiikillisesta suuntauksesta olen löytänyt sitten Pink Floydin. Oho, nyt tuli aika isoja sanoja.

Pelkkä MySpace ei oikein riitä kuvaamaan em. levykokonaisuuden erinomaisuutta, joten ostakaa se samantien lähimmästä levykaupasta tai vaikka täältä. (Tamperelaisille vinkkinä että Platan käytetyistä levy löytyy muovitaskuversiona eurolla! On odottanut siellä uutta kotiaan varmaan jo vuoden päivät.)3. Pedestrian's Motor
- 1/3 Lapko + 2/5 Sara = 1 Pedestrian's Motor. Tämä sivuprokkis on parempi kuin emäbändit yhteensä, eikun edes kerrottuna. Tai whatever, ihan hullun hyvää settiä potenssiin sata. Taas ihan itkettää niiden puolesta, jotka eivät koskaan kuule tätäkään bändiä. Vaikutteiksi bändi listaa MySpacessaan mm. Radioheadin, Nine Inch Nailsin ja A Perfect Circlen. Allekirjoittaisin vaikutteet näin kuuntelijan näkökulmasta.

4. Saimaa
- Annettakoon tämä ennakkovaroituksena: jos tämä bändi löytyy samaiselta listalta vielä viiden vuoden päästä on a) levy myöhästynyt entisestään b) suomalaisten saatava selkäsauna heikon musiikintajun vuoksi. Hyväntuulinen ja kokoonpanoltaan iso yhtye, jossa tuttuja naamoja mm. Tehosekoittimesta ja Lehtivihreistä. Livenä iiiiihana!
myspace.com/saimaaband

5. Lemonator
Tämä luonnollisesti listassani viimeisenä, koska lienee näistä samalla sekä tunnetuin että arvostetuin. Melkein Suomen paras bändi. Silti tuntuu, että suurin osa suomalaisista muistaa Lemonatorin biisit lähinnä Postin mainoksista. Vaadin Suomen kansalta syvällisempää tutustumista! Lisäksi vaadin bändiltä pian tuoreita uutisia, sillä yhtyeen kotisivuja on viimeksi päivitetty miltei kaksi vuotta sitten!
myspace.com/lemonatortheband

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti