maanantai 1. huhtikuuta 2013

Beach Fossils - Clash The Truth

Kun teemme tämän vuoden levynkansista joskus postauksen, Clash The Truthin kansitaide päässee omassa listassani melko korkealle!
Beach Fossilsin helmikuussa julkaistulta uudelta albumilta tuli ensimmäinen single Shallow julki jo vuosi sitten. Kyseinen träkki oli mainio ja toi uudenlaista muhevuutta hienoon, mutta itselleni ainakin pidemmän päälle vähän kyllästyttäväksi käyneeseen ensimmäisen levyn monotoniaan. Vaikka Shallow'ta onkin tullut luukutettua paljon ja uutta levyä odoteltua, ilmestyminen pääsi menemään itseltäni huolellisesti ohi kunnes sattumalta huomasin sen Stupidon hyllyssä viime kuussa.

Nyt kun levyä on tullut kuunneltua jonkin verran on se täyttänyt sille asettamani odotukset. Clash The Truth on varsin mainio yhdistelmä tuttua surffihenkistä kaikuvaa äänimaailmaa, tarttuvia melodioita ja punk poppaavaa kitaran rämpytystä. Huippuhienot biisit kuten Sleep ApneaBirthday ja Caustic Cross tekevät siitä mielestäni edeltäjäänsä mielenkiintoisemman levyn. Soundi on viileämpää (huom. fyysisenä adjektiivina ymmärrettynä), kerroksellisempaa ja itsevarmempaa.

Beach Fossilsin sivuprojektina alkanut DIIV sai viimevuotisen debyyttilevynsä ansiosta paljon positiivista huomiota. Vaikka itsekin kyseistä levyä diggailin, on tämä Beach Fossilsien kakkonen enemmän omaan makuuni ja erityisesti DIIV-faneille ehdottoman suositeltava. Ja mainio kevätlevy!

Tänään taitavat olla levykaupat kiinni, mutta hätähousut voivat kuitenkin streamata koko levyn tästä (tai Spotifysta):Brooklynin pojilla pukkaa kevään aikana keikkaa mm. Stokiksessa ja Göteborgissa toukokuussa. Näyttää siltä, että Helsingin mentävää koloa ei keikkakalenterissa löydy, mikä on aika harmillinen takaisku. Ellei sitten kutsu kävisi jollekin pääkaupunkiseutulaiselle kesäfestivaalille...?

2 kommenttia:

  1. Kova levy!

    (Haluun huomauttaa että Beach Fossilsissa vaikuttanut DIIVin perustaja Zachary Cole Smith ei enää soita bändissä, joten DIIViä ei voine enää pitää Beach Fossilsin sivuprojektina.)

    VastaaPoista