tiistai 11. joulukuuta 2012

Parhaat levynkannet 2012

Tässä tulee All Earsin ensimmäinen vuoden parhaat 2012 -listaus! Mira ja Mikko valitsivat suosikkinsa tänä vuonna ilmestyneiden levyjen kansikuvista, listasivat ne alle ja tekivät soittolistan, josta voi kätevästi kuunnella, onko moni kakku päältä kaunis.
Tilbury - Exorcise
Yllä näette levyn, jonka ostin kannen perusteella. En tosin aivan sattumalta, sillä olin jo kuunnellut islantilaisen Tilburyn Exorcisea Spotifysta ja todennut sen pettymykseksi. Siitäkään huolimatta en voinut jättää sitä levykauppaan, kun se vastaani tuli – kiitos mahtavan kansikuvan. Tänä vuonna rehelliset piirustukset, maalaukset ym. sykähdyttivät. En poiminut tälle listalle yhtään valokuvakantta, vaikka tämä ei kauaksi siitä jäänytkään. Joukkoon olisi myös ehdottomasti kuulunut Death Gripsin No Love Deep Web, mutta koska ei voi koskaan tietää, kuinka herkkää jengiä tänne eksyy, päätin jättää kuvittamatta sillä tätä tekstiä. Ihmiset, jotka eivät järkyty kovista sukupuolielimistä, voivat kokeilla Googlen kuvahakua.
Karri Koira - K.O.I.R.A.
Killer Mike - R.A.P. Music
Dr. John - Locked Down
Young Magic - Melt (Bändin visuaalisuus on muutenkin kovaa kamaa.)
Para One - Passion
Gracias x JTT - Globe
 
Kysymys: minkälainen on hyvä levynkansi? Onko se sellainen, joka hyppää esiin levykaupan hyllymetristöstä muiden lajin edustajien joukosta ja saa levynörtin hikikarpaloiset hyppyset syyhyämään? Pyytää kenties levynörttiä ensin viattomasti kahville ja kohta sitä jo asutaankin yhdessä? Vastaus: kyllä. Albumien visuaalista ilmettä on turha aliarvioida. Omasta puolestani voin sanoa, että on useita levyjä, joiden musiikillista sisältöä rakastan, mutta joita en voi omistaa yksinkertaisesti siitä syystä, että niissä sattuu olemaan aivan kamalat kannet. Kysymys: pinnallista? Vastaus: kyllä. Tänä vuonna visuaalista silmää tyydyttivät tuoreet ratkaisut ja yksinkertaiset ideat. Osan tähän listaan valitsemistani levyistä omistan jo ja loput hankin kunhan pukki lahjoittaa kirjekuorellisen vihreää joulumieltään.
Ruger Hauer - Erectus
Pää kii - Pää kii
The Killers - Battle Born

1 kommentti:

  1. Jou! Tiedoksi, että lisätään tänne vielä kansitaiteilijoille krediitit, jahka saadaan kaikki selville!

    VastaaPoista