perjantai 9. syyskuuta 2011

Who Knew

Joku viisas ihminen (tai vain toinen selittelevä bloggaaja) kirjoitti joskus, että jos blogi ei päivity, bloggaaja on löytänyt elämän. Osa totuutta tässä ainakin on, koska minulla ei vain yksinkertaisesti ole ollut aikaa istua kirjoittamaan kaiken matkustelun, uuden koulun, muuttoruljanssin, sairastelun ja muiden aikaa vievien asioiden ohessa. Mutta nyt kun koulu on alkanut, eikä tunneilla ole oikein mitään tekemistä, epäilen vahvasti taas aktivoituvani. Ainakin yliopistossa opiskellessani olin erittäin tunnollinen bloggaaja tentteihin lukemisen sijaan :--D

Kaiken hektisyyden keskellä en ole ehtinyt lukea muita blogeja tai liiemmin etsimään uusia musiikkituttavuuksia, mutta onneksi festareilta on jäänyt jotain takataskuun. Ennen Roskildea kirjoitin Hammonds, Harrington & Destroysta ja festareiden jälkeen The Eclectic Monikerista, jotka molemmat esiintyivät festivaalin warmup-päivinä. Lämmittelijäesittelyt kohdatkoon nyt kolmannen osansa, kun esittelen teille islantilaisen version Wolf Paradesta.

Reykjaviklainen Who Knew oli vahinkotuttavuus. Se esiintyi kahden kiinnostavan bändin välissä, ja sen sijaan että olisin lähtenyt leirintään juomaan Tuborgia, jäinkin istuskelemaan aurinkoon esiintymislavan läheisyyteen. Sitten lavalle nousi joukko islantilaisia hassuttelijoita, joiden soittimistaan päästelemät äänet kuulostivat niin mukaansatempaavalta, että ne houkuttelivat telttaan lavan edustalle joraamaan.

Kuuden hullun islantilaisen lavashow oli vilpittömän mahtava. Pelkkään tanssimiseen ja musisointiin ei tyydytty, vaan bändi järkkäsi mm. moshaus-kilpailun, jonka voittajalle lahjoitettiin bändipaita. Silti kaikista sympaattisinta oli suoraan sydämestä pursunnut kiitollisuus siitä, että Who Knew oli buukattu esiintymään Roskildeen. Se oli ilmeisesti ollut koko bändin suuri unelma, ja jopa katsojana nousi myötäonnenkyyneleet silmiin, kun seurasi lavalta pulpunnutta onnellisuutta.

Unelmafestarin jälkeen ei islantilaisten kuitenkaan kannata haaveilla musiikki-Nobelista, koska yhtye ei tarjoile mitään uutta, vaan sen sijaan hyväntuulista lisäkuuntelemista kaikille, jotka diggaavat leikkisästä indie rockista, joka nojaa innokkaisiin rytmeihin ja tarttuviin melodioihin, mutta ei lankea perinteisiin pop-kaavoihin.

 

Who Knew - Sharpen The Knife from Sigurjon Bjarni Sigurjonsson on Vimeo.

Facebook: https://www.facebook.com/wellwhoknew
MySpace: http://www.myspace.com/wellwhoknew
Twitter: http://twitter.com/wellwhoknew
www: http://www.who-knew.it/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti