tiistai 26. heinäkuuta 2011

The Eclectic Moniker

Nappaako eteeriset biitsisaundit, Karibia, afromusa, pirteät melodiat ja indie pop? Kaikille, jotka vastasivat kyllä, on mun suositeltava tanskalaista The Eclectic Monikeria.

The Eclectic Moniker
Montako hikistä tanskalaismuusikkoa mahtuu yhteen koppiin? - Kahdeksan.
Montako niistä mahtuu neliönmalliseen kuvaan? - Kuusi, tai jos tarkasti katsoo niin seitsemän.

Tämänkin loistavan yhtyeen löysin Roskilden Festivalin kautta, kun bändi kiinnitettiin tänä kesänä lämmittelypäivien esiintyjäksi. Siinä vaiheessa ei ollut vielä hajuakaan siitä, kuinka monta kertaa biisit siellä kuulisin :--D

The Eclectic Moniker soitti festivaaleilla jo sunnuntaina, siis viikkoa ennen Roskiden päättymispäivää. Keikka oli mahtava, ja paikalle oli tullut paljon iloista tanssivaa yleisöä. Seuraavana päivänä, eli siis maanantaina, joka yleensä tulee sunnuntain jälkeen, bändi äänitti livesessiota ja esiintyi katsojille lämmittelypäivien festivaalialueen kulmassa lasisessa kontissa koko päivän. Se löytyi vahingossa kahviostosten lomassa. ”Onko tuo…???? On se!!!!

Välissä saattoi käydä katsomassa muiden bändien keikkoja Pavilion junior lavalla, ja palata aina sen jälkeen X Sessions –studioloungeen, missä aina samat kahdeksan hikistä miestä soittivat pienessä akvaariossaan. Vielä ties kuinka monennen Easter Island -vedon jälkeen yleisö jaksoi yhtyä HEI-huutoihin kohdissa, joissa biisin rytmisyys sitä suorastaan vaatii. En tiedä, mitä näistä keikoista voisi eniten hehkuttaa, koska kaikki kokemukset olivat hienoja, mutta intiimi tunnelma ja lasin läpi vaihdetut elehdinnät muusikoiden kanssa olivat ainutlaatuinen kokemus.

The Eclectic Moniker

The Eclectic Moniker on niin hyvä yhtye, ettei yksi like-painikkeen painallus Facebookissa ole tarpeeksi. Olen yrittänyt löytää ostettavaa musiikkia yhtyeeltä, mutta ep:n tekemiseen liittyvistä syistä sellaista ei ole tällä hetkellä saatavilla. Sen sijaan bändin kaksi edellistä ep:tä ovat kuunneltavissa ilmaiseksi Bandcampissa, ja ne todella ansaitsevat tulla kuulluksi.


2 kommenttia: